#Madrid –

Comunitatea Madrid a primit unul dintre premiile naționale Profesor Barea pentru îmbunătățirea serviciului public de sănătate în centrele de sănătate din regiune. Fundația Signo a recunoscut astfel Serviciul de Sănătate din Madrid (SERMAS) pentru robustețea și inovația proiectului său Încorporarea pacientului ca motor al schimbării culturale în Managementul Asistenței Primare din Madrid.

Obiectivul acestei inițiative, care a fost nominalizată dintre cele douăzeci de candidați, este ca pacienții, precum și membrii familiei sau îngrijitorii acestora, să participe activ la proiectarea îngrijirii, instruirii și informațiilor pe care le primesc în prima fereastră de acces la Madrid. sănătate Publică.

Această măsură a fost lansată în anul 2021 cu acțiuni conduse de Zona Calitate, Direcția Tehnică Integrare și Control a Proiectelor și Serviciul de Comunicare al Direcției Asistență Primară a Ministerului Sănătății.

Printre alte rezultate, se remarcă încorporarea purtătorilor de cuvânt al pacienților în comitetele de conducere, precum și crearea unei linii de lucru pentru compilarea și analiza situației celor peste 70 de ani care locuiesc singuri.

Mai mult, în mai 2022 s-a lansat Regia autonomă site-ul de Asistență Primară, unde cetățenii pot consulta serviciile publice pe care le oferă, precum și recomandări privind stilul de viață sănătos. Pentru pregătirea acestei resurse, am avut și colaborarea utilizatorilor centrelor de sănătate.

Spitalul Universitar Public al Fundației Jiménez Díaz a câștigat și un alt premiu. profesor Barea pentru a lui Programul MAS+. Mediu și Sănătateîn timp ce Spitalul Public Universitar Ramón y Cajal a obținut un premiu al doilea pentru o inițiativă de reducere a amprentei de carbon în tratarea deșeurilor lichide periculoase.

Sursa: Comunitatea Madrid – Comunitatea Madrid, Premiul Profesor Barea pentru îmbunătățirea serviciului clienți în centrele de sănătate