#Madrid –

Comunitatea Madrid va întreprinde reabilitarea a șase structuri de trecere – poduri și pontoane – afectate de DANA la începutul lunii septembrie în El Álamo. Ministrul Președinției, Justiției și Administrației Locale, Miguel Ángel García Martín, a vizitat astăzi acest oraș, unde a aflat despre proiectele de reconstrucție din zonă, care vor implica un cost estimat de 140.000 de euro perceput unei părți din Fondul de rezervă supramunicipal al Programul Regional de Investiții (PIR) 2022/26.

García Martín a reamintit că „guvernul regional, în colaborare cu consiliile orașului, își asumă sarcinile necesare cât mai repede posibil pentru a ajuta viețile tuturor locuitorilor să revină la normal cât mai curând posibil”. „Cele care sunt esențiale pentru a garanta mobilitatea locuitorilor și vizitatorilor săi capătă o relevanță deosebită”, a subliniat el.

Primele lucrări vor începe la viaductele Infanta Cristina și Retablo, situate la nord-vest, și viaductele Avilés și Paseo de las Vegas, situate la vest. Acestea vor consta în demontarea mobilierului stradal deteriorat, înlocuirea și reînnoirea iluminatului public și o reparație structurală care acționează asupra betonului platformei. Vor fi de asemenea îmbunătățite trotuarele, cărămizile și balustradele.

În ceea ce privește cele două pontoane situate pe Arroyo de los Vegones, care dau acces la parcul regional al cursului mijlociu al râului Guadarrama, se vor desfășura lucrări de curățare a tufișurilor și curățarea nisipului, gunoiului, pietrelor și vegetației cu instrumente specializate. pentru a garanta conservarea speciilor din această arie protejată. De asemenea, vor fi acțiuni de garantare a siguranței trecerii prin semnalizare până la repararea completă a acestuia.

Înainte de aceste operațiuni, Comunitatea Madrid a efectuat lucrări de curățare urgentă în El Álamo, unde au fost îndepărtați 690 de metri cubi de noroi, 2.285 m3 de bunuri și au fost reparați 34 de kilometri de drumuri și autostrăzi.

Zece milioane în ajutor de urgență

Executivul regional a aprobat, pe 10 septembrie în Consiliul de Guvern, alocarea a 10 milioane de euro pentru ca populațiile cele mai afectate de DANA să poată întreprinde cele mai urgente intervenții în orașele afectate de furtună, precum Aldea del Fresno, El Álamo, Navalagamella. , Sevilla La Nueva, Villa del Prado, Villamanta, Villamantilla și Villanueva de Perales.

Acesta este un articol în sarcina Fondului de Rezervă supramunicipal al Programului Regional de Investiții (PIR) 2022/26, care face posibilă atenuarea situațiilor de urgență. În prezent, societatea publică Planifica Madrid, de pe lângă Ministerul Președinției, Justiției și Administrației Locale, este cea care desfășoară aceste acțiuni.

Sursa: Comunitatea Madrid – Comunitatea Madrid va întreprinde reabilitarea a șase poduri și pontoane afectate de DANA în El Álamo