#Madrid –

Comunitatea Madrid a construit jumătate din locuințele protejate din Spania între 2020 și 2022, perioadă în care au fost construite un total de 13.647, 49% din cele 27.719 care au fost construite în toate comunitățile autonome. Ministrul Locuinței, Transporturilor și Infrastructurii, Jorge Rodrigo, a evidențiat aceste cifre de la Ministerul Transporturilor, Mobilității și Agendei Urbane, în cadrul participării sale la conferința organizată de dezvoltatorul imobiliar Culmia, în colaborare cu firma de consultanță GAD3, unde a a prezentat studiul Affordable Housing.

În cadrul discursului său, consilierul a evidențiat că „locuințele reprezintă o prioritate pentru administrația regională deoarece este un element de bază pentru dezvoltarea oricărui proiect vital. Dar, știm că intervenția în proprietate nu funcționează, deoarece nu este doar un atac la libertate, ci, din punct de vedere pur practic, ajunge să scadă oferta și să urce vertiginos prețurile.”

În conformitate cu ceea ce se precizează în document, Rodrigo a dat asigurări că Executivul regional se angajează într-un model de colaborare public-privat în promovarea publică a imobilelor și obținerea de terenuri.

În prezent, Comunitatea Madrid, pentru a promova reabilitarea și construcția acestui tip de clădiri, are Planul VIVE, care va pune la dispoziție cetățenilor 6.477 de proprietăți de închiriere la prețuri accesibile, cu un preț cu până la 40% mai mic decât cel de pe piață. Dintre acestea, primele 1.900 vor fi finalizate în prima jumătate a anului 2024.

În plus, consilierul a reamintit Planul Young Solution, care va oferi alte 1.200 de proprietăți spre închiriere, doar pentru cei sub 35 de ani, la un cost care nu va depăși 500 de euro pe lună.

Sursa: Comunitatea Madrid – Comunitatea Madrid a construit jumătate din locuințele protejate din Spania între 2020 și 2022