#Madrid –

Comunitatea Madrid a prelungit termenul de solicitare a ajutorului pentru reabilitarea clădirilor din patru cartiere ale capitalei și două cartiere din Getafe. Acțiunile trebuie să vizeze îmbunătățirea eficienței energetice și în ambele cazuri termenul limită s-a încheiat pe 30 septembrie.

În Madrid, subvențiile pot fi solicitate până pe 20 decembrie și vor beneficia 1.600 de locuințe din Latina, Carabanchel, Usera și Fuencarral-El Pardo, cu un buget de 26 de milioane de euro. Cei interesati vor putea profita de ele pentru optimizarea fatadei cladirilor, instalarea de energii regenerabile sau amplasarea de noi incinte pentru a realiza o izolare mai mare.

De asemenea, guvernul regional prelungește până pe 21 noiembrie apelul pentru beneficii financiare pentru a acoperi implementarea lucrărilor de îmbunătățire a 186 de apartamente din zonele Las Margaritas și Fátima-La Alhóndiga din Getafe, cu o investiție de 2,6 milioane de euro.

Suma eligibilă va fi proporțională cu economiile realizate, putând ajunge la maximum 21.400 de euro. În cazurile persoanelor aflate în situație de vulnerabilitate economică, poate ajunge la 100% din total, atâta timp cât nu depășește 26.750.

Această inițiativă, finanțată din fonduri Next-Generation-UE, are în vedere și îmbunătățiri ale accesibilității, prin instalarea de rampe sau ascensoare, și lucrări care permit obținerea certificării energetice cu o mai bună izolare a acoperișului sau schimbarea ferestrelor.

Cei interesați să cunoască toate informațiile despre aceste programe pot consulta următorul link de pe site-ul Comunității Madrid:

https://www.comunidad.madrid/servicios/vivienda/entornos-residenciales-rehabilitacion-programada-errp-programa-1

Sursa: Comunitatea Madrid – Comunitatea Madrid prelungește termenul de solicitare a ajutorului pentru reabilitarea locuințelor din patru cartiere ale capitalei și două cartiere din Getafe