#Madrid –

Comunitatea Madrid controlează și întreține de la distanță până la 123.000 de instalații distribuite în întreaga rețea de metrou, ceea ce permite o asistență mai eficientă, care garantează funcționarea corectă a acesteia. Ministrul Transporturilor și Infrastructurii, David Pérez, a vizitat astăzi Centrul de Operațiuni de Monitorizare și Întreținere a Facilităților și Telecomunicațiilor (COMMIT) al companiei publice de căi ferate, unde a verificat modul în care sunt gestionate și rezolvate echipamentele, multe dintre ele de la distanță.

COMMIT este locul de unde sunt coordonate toate dispozitivele Metro. Tehnicienii supraveghează, monitorizează și remediază defecțiuni, atât la echipamentele de comunicație și la sistemele informatice, cât și cele legate de semnalizare, energie sau dispozitive electromecanice pe care subteranul le are în 302 stații. Printre acestea, 1.712 scări rulante, 558 lifturi, 1.273 automate de vânzare bilete, 2.629 turnichete, 9.270 camere de securitate sau 2.340 telecomandatoare.

În 2022, Centrul de Operațiuni a gestionat peste 209.000 de incidente de echipamente, infrastructură și avertizare. În prezent, 86,6% sunt monitorizați și, dintre aceștia, 83,7% au o telecomandă pentru a rezolva eventualele probleme de la distanță.

Centrul de Operațiuni de Întreținere și Monitorizare a Facilităților și Telecomunicațiilor, care a fost creat în 2006, permite reducerea defecțiunilor cu 30%, ceea ce l-a făcut un element de mare interes pentru numeroase companii legate de sectorul feroviar, atât la nivel național, cât și internațional. precum și companii din alte sectoare (sănătate, transport, alimentație etc.).

COMMIT funcționează 24 de ore din 24, 365 de zile pe an, are o suprafață de aproape 400 de metri pătrați, cu capacitate pentru 39 de posturi de operator, din care prestează servicii peste 100 de persoane. Este dotat cu sisteme tehnologice care permit prevenirea și detectarea timpurie a incidentelor, precum și corectarea defecțiunilor din centrul propriu-zis. In cazul in care nu se poate rezolva de la distanta, permite personalului tehnic sa mearga la fata locului stiind exact defectul cu care urmeaza sa se confrunte si dispunand de mijloacele tehnice si materiale necesare pentru a o rezolva.

Ca parte a strategiei sale de îmbunătățire, Metro de Madrid continuă să se îndrepte către digitalizare, care constă în conectarea pasagerilor, angajaților, gărilor și trenurilor prin tehnologie. Unul dintre elementele viitorului, alături de stația 4.0 și trenul digital, va fi viitorul Centru de control al operațiunii în rețea (CCOR), care va fi complet automatizat și va unifica controlul centralizat al traficului, controlul stației, informarea pasagerului, controlul de la distanță al energiei, securitatea rețelei, COMMITUL actual al instalațiilor și cel al materialului rulant.

Sursa: Comunitatea Madrid – Comunitatea Madrid gestionează de la distanță incidentele la până la 123.000 de unități de metrou