#Madrid –

Comunitatea Madrid a participat la un studiu care asigură că dieta mediteraneană și, în special, una dintre componentele uleiului de măsline extravirgin, ar putea fi benefice în combaterea cancerului.

Lucrarea este rezultatul colaborării cercetătorilor de la grupul de epigenetică a metabolismului lipidic de la IMDEA Food și a Institutului de Cercetare Biomedicală și a Platformei de Nanomedicină din Malaga (Plataforma IBIMA BIONAND), care au examinat modul în care hidroxitirosolul afectează celulele carcinomului de colon.

După cum au descoperit, acest compus poate modifica expresia ADN-ului tău și influențează anumite gene, reducând riscul de a suferi de aceste tipuri de boli. Astfel, se deschide o cale de a continua explorarea posibilității de a încorpora noi elemente în alimentație pentru a preveni proliferarea tulburărilor predominante.

IMDEA Food este un centru din Comunitatea Madrid dedicat analizei modificărilor moleculare și metabolice care apar în dezvoltarea patologiilor cronice legate de alimentație, cum ar fi obezitatea, afecțiunile cardiometabolice, tumorile maligne sau afecțiunile legate de îmbătrânire. să aplice strategii de nutriție de precizie pentru a le evita și a le îmbunătăți tratamentul.

Sursa: Comunitatea Madrid – Comunitatea Madrid participă la un studiu privind beneficiile uleiului de măsline în lupta împotriva cancerului