#Madrid –

Consiliul de Guvernare al Comunității Madrid a aprobat săptămâna aceasta o investiție de peste 7 milioane de euro pentru întreținerea până în 2025 a serviciului oferit de Centrul Rezidențial și Centrul de Zi Nuevo Versalles, situat în Fuenlabrada, cu capacitatea de a găzdui până la 165 de adulți cu dizabilități intelectuale severe. Dintre aceștia, 125 o pot face la reședință și 40 la Centrul de zi.

Aceasta este una dintre cele 370 de resurse oferite de Comunitatea Madrid în cadrul Rețelei de îngrijire a persoanelor cu dizabilități intelectuale și fizice din regiune, dotată cu peste 14.500 de locuri.

Această facilitate socială, de 7.300 mp, include cazare, întreținere, îngrijire pentru desfășurarea vieții de zi cu zi, sprijin personal, familial și social, precum și promovarea timpului liber și conviețuirii, alături de activități de reabilitare și îngrijire specializată, precum și serviciu de transport. .

Centrul Nuevo Versalles se bucură de măsuri de îmbunătățire precum digitalizarea managementului și utilizarea noilor tehnologii ca instrument terapeutic, de comunicare, de informare sau de divertisment în intervenția cu utilizatorii și familiile acestora.

Toate acestea au ca scop evitarea deteriorării în cel mai mare grad posibil, promovând menținerea și dezvoltarea capacităților și posibilităților lor de integrare socială. Prin această investiție, guvernul regional își demonstrează angajamentul față de protecția și îngrijirea persoanelor cu dizabilități.

Sursa: Comunitatea Madrid – Comunitatea Madrid investește peste 7 milioane pentru îngrijirea adulților cu dizabilități din Fuenlabrada