#Madrid –

Comunitatea Madrid va lansa mai multe experiențe pilot pentru a integra o modalitate inovatoare de îmbunătățire a pregătirii lor în terapii și tratamente în spitalele publice din Madrid, precum și pentru creșterea preciziei diagnosticelor. Prin intermediul tehnologiei de experiență imersivă, profesioniștii din domeniul sănătății ar putea folosi aplicații de realitate virtuală și augmentată pentru a simula situații clinice care îi ajută pe pacienți să-și avanseze procesele de recuperare, precum și să îmbunătățească interpretarea testelor.

Ministrul digitalizării, Miguel López-Valverde, a vizitat astăzi Siemens Healthineers pentru a vedea o demonstrație privind utilizarea diferitelor softwares, care ar putea începe să fie testate în sănătatea publică în primul trimestru al anului 2024 pentru a evalua funcționarea lor și adecvarea utilizării lor în centrele de sănătate. López-Valverde a explicat că sunt „sisteme noi și avangardiste care ne permit să implementăm cele mai recente progrese tehnice în slujba pacientului și a medicilor pentru a anticipa scenariile critice și a reduce timpii de reacție, precum și pentru a progresa cu garanții mai mari în tratament.” a unor boli.

Mai exact, se lucrează la un design de realitate virtuală care recreează scenarii reale, astfel încât o persoană care suferă de o tulburare de anxietate invalidantă (fobie) să poată lucra cu terapeutul său prin expuneri controlate care oferă informații valoroase despre reacțiile sale.

Pe de altă parte, medicii vor experimenta și alte experiențe imersive pe probleme precum vizualizarea structurilor creierului pentru a simula posibile abordări chirurgicale optice sau radiații în sala de operație, acesta fiind un aspect fundamental pentru siguranța profesioniștilor, prin împiedicarea expunerii acestora. ei înșiși în mod inutil…

Sursa: Comunitatea Madrid – Comunitatea Madrid va testa realitatea virtuală și augmentată în spitalele publice pentru a îmbunătăți tratamentele și diagnosticele