#Madrid –

Comunitatea Madrid va activa săptămâna viitoare un dispozitiv special pentru a consolida transportul public în timpul testelor de evaluare a accesului la universitate (EvAU), care au loc în cele șase campusuri din regiune între luni și joia săptămânii viitoare. Obiectivul este de a satisface nevoile derivate din creșterea așteptată a călătorilor, mai ales la orele de începere și de terminare a examenelor.

Consorțiul Regional de Transport (CRTM) va crește legăturile cu Universitatea Complutense (Moncloa și Campus Somosaguas), Autónoma (Cantoblanco), Alcalá, Carlos III (Leganés și Colmenarejo), Politehnica (Moncloa) și Rey Juan Carlos (Móstoles și Fuenlabrada), la care sunt așteptați să participe 38.200 de studenți în aceste zile.

Consolidarea va afecta cele 3 linii de Metrou care fac legătura cu campusul (6 și 12), Metroul Ușor ML2, 13 autobuze de la Compania Municipală de Transport și 42 de linii interurbane. În cazul liniei 6 și Metrosur, aceasta va fi efectuată înainte de începerea probelor (între orele 7:30 și 9:30), ajungând cu până la 62% mai multe trenuri decât în ​​orele normale, iar din cauza întârzierii, între orele 5. :00 p.m. și 6:30 p.m., creșterea va fi de 23%.

De asemenea, se va înregistra o creștere a personalului subteran între 5 și 8 iunie, între orele 7:00 și 9:00, la stațiile Ciudad Universitaria, Cuatro Caminos, Guzmán el Bueno, Príncipe Pío, Argüelles și Moncloa (L6), iar în cele de la Spitalul de Fuenlabrada, Universitatea Rey Juan Carlos, Fuenlabrada Central, Móstoles Central și Alcorcón Central (L12).

Dacă este necesar, sunt avute în vedere întăriri în liniile EMT care deservesc Campusul Moncloa (F, G, U) și Somosaguas (A, H), precum și în cele opt care traversează axa Avenida Complutense și Auditorium (82 și 132). ), coridorul A-6 (83,133, 162) și școlile și facultățile din jurul bulevardelor Séneca și Juan de Herrera (46, 160 și 161). Dotarea va fi de 165 de autobuze care pot fi mărite pentru a răspunde mobilității acestor două Campusuri.

CRTM a mai aprobat întăriri în cele 10 linii de autobuze interurbane care fac legătura direct cu sediul EvAU, potrivirea ofertei cu cea de zile de școală cu activitatea universitară și adaptând orarele la programarea de intrare și ieșire a studenților. Acestea vor afecta rutele 714, 827, 227, L1A Alcalá, L1B Alcalá, L2 Alcalá, 631, 633, 519A și 522.

Securitate și urmărire sporite

Pentru a evita aglomerația, securitatea și supravegherea vor fi consolidate în nodurile mari din Plaza Castilla, Moncloa, Avenida de América, Príncipe Pío și Plaza Elíptica. În plus, de la Centrul de Inovare și Management al Transportului Public (CITRAM) va avea loc o monitorizare specială a evoluției în zilele EvAU.

Sursa: Comunitatea Madrid – Comunitatea Madrid activează un dispozitiv special pentru a consolida transportul public în timpul EvAU