#Madrid –

Comunitatea Madrid începe cursul de Învățământ Superior Artistic 2023/2024 cu peste 3.400 de studenți înscriși între licență și master, dintre care 65% vor studia într-unul dintre cele șase centre publice din regiune. Așa a declarat astăzi ministrul Educației, Științei și Universităților, Emilio Viciana, în cadrul inaugurarii anului universitar la Școala Superioară de Canto din Capitală.

Acest centru se alătură Conservatorului Regal Superior de Muzică, Școlii Regale de Artă Dramatică, Școlii Superioare de Conservare și Restaurare a Bunurilor Culturale, Conservatorului Superior de Dans María de Ávila și Școlii Superioare de Design pentru a alcătui oferta publică regională. în aceste chestiuni.

„Sunt instituții care au un mare prestigiu și tradiție, ceea ce le face referințe pe întreg teritoriul național în cadrul disciplinelor lor”, a evidențiat Viciana, care a putut face schimb de impresii cu unii dintre cei aproape 150 de studenți care anul acesta vor lua licența în Interpretare și masteratul în Teatru Liric și Concert.

Învățământul Superior Artistic oferă stagii curriculare externe și pentru obținerea diplomei, echivalentă cu studii universitare în toate scopurile, este necesară susținerea și promovarea unui proiect final. Mai mult, administrația regională oferă centrelor o autonomie academică mai mare, astfel încât acestea să își propună propriile proiecte care, respectând formarea de bază și obligatorie, completează o ofertă educațională unică și diferențiată.

Sursa: Comunitatea Madrid – Comunitatea Madrid începe cursul 2023/24 de învățământ artistic superior cu peste 3.400 de studenți