#Madrid –

Comunitatea Madrid va oferi peste 100 de activități ecologice gratuite în aer liber în weekendurile din august și septembrie pentru a aduce natura regiunii mai aproape de cetățeni și pentru a garanta conservarea acesteia. Acestea sunt propuneri recreative și informative care vor fi dezvoltate în cele opt Centre de Educație pentru Mediu (CEA) și în cele patru servicii pentru vizitatori situate în Parcul Național Sierra de Guadarrama (PNSG): La Pedriza, Valle de la Fuenfría, Valea El Paular. și Peñalara.

Aceste propuneri sunt potrivite pentru toate publicurile și pot fi făcute individual sau în grup. Aceștia sunt îndrumați de un educator de mediu, care se ocupă de predarea, îndrumarea plimbărilor, publicitatea caracteristicilor mediului, contribuția la recunoașterea florei și faunei și conștientizarea despre importanța îngrijirii și conservării patrimoniului natural.

Vizite și trasee ghidate sau autoghidate, trasee, expoziții, ateliere, conferințe, discuții, conferințe și cursuri au fost concepute pentru această vară, care se vor desfășura în diferite centre. Acestea sunt: ​​Hayedo de Montejo (Montejo de la Sierra), Polvoranca (Leganés), Luis Ceballos Arboretum (San Lorenzo de El Escorial), Caserío de Henares (San Fernando de Henares), Bosque Sur (Fuenlabrada), El Águila (Chapinería) , El Campillo (Rivas-Vaciamadrid) și Valle del Lozoya (Guadarrama), dintre care multe sunt incluse în Rețeaua Natura 2000.

Activitățile necesită înregistrare prealabilă în fiecare centru, ale cărui informații apar pe web https://www.comunidad.madrid/servicios/urbanismo-medio-ambiente/red-centros-educacion-ambiental. Acesta descrie propunerile de realizat și regulile, orele, vârsta minimă recomandată pentru a le desfășura, traseul, numărul de participanți și, dacă este cazul, modul de obținere a autorizației de acces la loc.

Rețeaua CEA, prin care au trecut deja peste cinci milioane de oameni în cei peste 25 de ani de viață, dezvoltă pe tot parcursul anului programe educaționale al căror obiectiv este promovarea contactului cetățenilor cu natura și cu mediul de protecție.

Activitati pentru tot publicul

În prima jumătate a lunii august, CEA Hayedo de Montejo va desfășura trei tururi ghidate și două ateliere: unul despre macronevertebrate acvatice și celălalt despre ornitologie. În prima dintre ele, veți putea vedea nimfe de libelule, ditdiscus și alte specii singulare care trăiesc în apele secțiunii superioare a râului Jarama. Ornitologia va fi la Prádena del Rincón, unde vor fi observate păsările care locuiesc în Sierra del Rincón, precum hupa, vulturul, pițigoiul sau zmeul, printre altele.

În plus, centrul Luis Ceballos Arboretum va organiza patru activități în cursul lunii august: una de eco-competențe, alta naturalist de urme și urme, bio-DIY și, în final, de parfumuri de pădure. De asemenea, vor avea loc diverse vizite tematice și o gimcană.

La fel, spațiul Caserío de Henares prezintă, în această lună, o livadă bazată pe practica agriculturii ecologice și un atelier de refolosire a tricourilor; și deja în septembrie va avea loc o altă producție de conserve.

În CEA din El Campillo se propune să învețe despre eco-coșerie, să descopere cuiburi de păsări în Parcul Regional de Sud-Est, două inițiative privind irigarea vara, o alta despre livezi și una în care participanții vor deveni mici detectivi ai lumii animale. În următoarele săptămâni vei putea descoperi istoria și biodiversitatea mediului lagunar cu o gimcană distractivă și diverse tururi ghidate.

La rândul său, Valle del Lozoya va lansa o vizită la moștenirea istorică și peisagistică din Lozoyuela. În plus, puteți merge pe o potecă ghidată prin umbra Puerto de Canencia și prin pășunile Robregordo și La Acebeda.

De asemenea, CEA El Águila va oferi în prima jumătate a lunii august un atelier de reparare și întreținere a bicicletelor, unul despre fauna din iazul din centrul orașului și altul în care își pot desena și exprima sentimentele cu natura într-un caiet. De asemenea, vor avea loc două tururi ghidate: unul despre Robledo de Chavela și dragonii săi și altul despre ecosistemele, flora și fauna din Sierra Oeste.

Sursa: Comunitatea Madrid – Comunitatea Madrid organizează în această vară peste 100 de activități ecologice gratuite