Comunitatea Madrid, în colaborare cu Asociația Profesională a Ghizilor de Turism din Madrid (APIT), a lansat un program de patru tururi ghidate gratuite pe diferite teme care vor fi desfășurat până în iulie anul viitor.

APIT, entitate care reprezintă ghidurile turistice oficiale din Madrid, a dezvoltat programul promovat de Direcția Generală de Turism a guvernului regional, care include patru itinerarii destinate publicului larg și un tur axat pe profesioniștii din sectorul turismului.

Vizite pentru publicul larg, înregistrare prealabilă prin intermediul platformei

www.eventbrite.es și în grupuri de 25 oameni, începeți cu un i itinerar despre Femei și Patrimoniu care aduce aminte de femeile care au jucat un rol esențial în construcția realității istorice a Spaniei și care va avea loc săptămâna viitoare. În plus, sunt disponibile tururi ghidate gratuite pentru a cunoaște Madrid Clásico, în care te vei plimba prin Madrid de los Austrias. Turul trece prin Ursul și Madroño; Kilometrul Zero; Teatrul Regal; Plaza de Oriente; Palatul Regal; Catedrala Maicii Domnului de la Almudena; Plaza de la Villa –unde se află prima Primărie a capitalei și se păstrează cele mai vechi case–, și aleile din jur, care ascund biserici, magazine și alte locuri care evocă alte vremuri.

În paralel, în cursul lunii aprilie, va fi dezvoltat un program destinat profesioniștilor din sectorul turismului, la care pot participa entitățile care solicită acest lucru. Obiectivul acestei inițiative este de a face publice funcțiile ghidului, precum și operațiunea de realizare a unui traseu adaptat fiecărui grup.

În luna mai, pe data de ziua 3 până la 04, ambele inclusiv, vor fi tururi ghidate dedicate lui San Isidro pentru a comemora cel de-al patrulea centenar de la canonizarea patronului sfânt din Madrid din Madrid. Odată cu ei, viața și miracolele sale se vor face cunoscute, călcându-i pe urme prin centrul istoric al orașului.

În iunie, lună marcată de sărbătorirea Mândriei LGBT+, traseele vor parcurge cartierul Chueca –vechiul cartier al scânteierilor, nume sub care erau cunoscuți fierarii din Madrid–, ale cărui străzi sunt presărate de istorie și modernitate în părți egale. Această propunere va avea loc în zilele de marți, miercuri, joi și vineri din iunie, de la 1 până la 29 ale lunii respective, ambele inclusiv.

Sursa: Comunitatea Madrid – 29 Comunitatea Madrid oferă rute gratuite prin Asociația Profesională a Ghizilor Turistici