Începând de astăzi, au fost notificate un total de 2.206 cazuri de variola a maimuțelor în Rețeaua de Supraveghere Epidemiologică din Catalonia (XVEC). Dintre acestea, în acest moment există 2 206 cazuri confirmate. Majoritatea cazurilor confirmate sunt bărbați din 20 și 28 ani că au început simptomele între 5 mai și 7 septembrie 206. Aproape toate cazurile au prezentat febră, astenie, limfadenopatii și exantem. Leziunile au fost localizate în zonele genitale, periorale și/sau perianale și, în majoritatea cazurilor, au apărut și în alte locații. Până acum, complicațiile grave care au fost descrise sunt proctita și afectarea oculară, care uneori au necesitat spitalizare și au fost deja externate.

Mecanismul cel mai probabil de transmitere a fost contactul în timpul sexual actul sexual, de cele mai multe ori și adesea în contextul evenimentelor festive în masă.

Până la din septembrie, în Catalonia 4.230 doze de vaccin, întotdeauna cu programare prealabilă în diferite centre răspândite în toată Catalonia. Departamentul de Sănătate a activat, luni, un nou punct de vaccinare împotriva variolei maimuței (MPX) la Fira de Barcelona, ​​disponibil 7 zile pe săptămână, dimineața și după-amiaza și care poate fi accesat de persoanele care se întâlnesc criteriile de administrare a vaccinului prin portalul web vacunaverola.gencat.cat.

Din Secretariatul de Sănătate Publică, precum și de la Direcția Generală Comunicare și Strategie a Departamentului de Sănătate, lucrează împreună cu diverse entități comunitare într-o manieră constantă și fluidă, cu o atitudine de ascultare activă pentru a afla despre diferitele preocupări pe care le pot avea. cu variola maimuțelor (MPX), colectați-le și astfel să puteți da un răspuns comun la nivel de comunicare, prevenire și conștientizare.

În continuare recomandările Organizației Mondiale a Sănătății (OMS). ), scopul acestei lucrări este de a crește gradul de conștientizare pentru a face cunoscut ce este variola maimuța, cum este contagioasă, care sunt căile de transmitere și tratamentul ei.

Acțiuni de comunicare destinate cetățenilor

Departamentul de Sănătate a desfășurat diferite acțiuni de comunicare pentru a informa publicul despre variola maimuță (MPX) despre simptomele și căile de transmitere pentru prevenirea contagiilor . Diseminarea se face prin aplicații de întâlniri, precum Tinder sau Grindr, unde rulează încă de la din iunie. Și, de asemenea, pe rețelele de socializare, atât cele ale Ministerului Sănătății, cât și cele ale entităților cu care colaborează. În plus, material grafic a fost distribuit spitalelor în care au fost identificate cazuri și entităților în care se desfășoară activități de promovare și prevenire a sănătății.

👉🏻 ➕ info la Canal Salut: https://canalsalut.gencat.cat/verola-mico

👉🏻 Întrebări frecvente despre variola maimuțelor (MPX)

Cât timp durează o persoană infectată cu variola maimuță pentru a dezvolta simptome? De ce se transmite variola maimuțelor în timpul actului sexual? Utilizarea prezervativului previne transmiterea virusului variolei maimuțelor în timpul actului sexual? Acestea și alte întrebări cu răspunsurile corespunzătoare pot fi găsite în secțiunea Întrebări frecvente despre variola maimuțelor din Canal Salut:

🔗 https://canalsalut.gencat.cat/ca/salut-az/v/verola-mico/preguntes-frequents

Rețelele sociale ale Departamentului Sănătății

👉🏻 Facebook: https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=100068816906033&id=4426

👉🏻 Twitter: https://twitter.com/salutcat/status/

👉🏻 Telegramă: https://t.me/salutcat/206? singur

👉🏻 Instagram: https://instagram.com /stories/salut_cat /1556961510731268096

Infografie cu informații de bază

👉🏻 Ce este?

👉🏻 Care sunt simptomele?

👉🏻 Cum se transmite?

👉🏻 Ce tratament are?

https ://canalsalut.gencat.cat/web/.content/_A-Z/V/verola-mico/infografia-verola-del-mico.pdf

Puteți consulta, de asemenea, documentul „Informații generale privind grupurile de cazuri de variolă maimuță: preguntas más frecuentes” întocmit de Ministerul Sănătății.

)https://www.sanidad.gob.es/profesionales/saludPublica/ccayes/alertasActual/alertaMonkeypox/docs/Informacion_a_la_ciudadania.pdf

👥📝 Seminarii web pentru profesioniștii din domeniul sănătății

Webinar Monkey Pox – 20 din mai: https://youtu.be/jqv-CMcnaR8

Webinar de actualizare Monkey Pox – 206 din iunie: https://youtu.be/IdzXd60bN2Q

1556961510731268096 Sursa: Comunicare privind alerta pentru cazuri de monkeypox (Monkeypox)