#Madrid –

Comunitatea Madrid creează 2.205 de locuri publice de învățământ prin construirea unei noi școli și trei proiecte de extindere a centrelor de învățământ în municipalitățile Madrid, Parla și Leganés. Concret, 375 corespund treptei de Educație timpurie, 750 Primar, 660 Gimnazial și 420 Bacalaureat. Consiliul Guvernatorilor a aprobat astăzi contractarea acestor infrastructuri educaționale publice cu o investiție de 26,1 milioane de euro și prognoza că vor fi disponibile în 2024.

Pe de o parte, școala publică nou construită va avea loc în cartierul El Cañaveral al orașului Madrid. Ministerul Educației și Universităților alocă acestei lucrări 6,4 milioane cu 12 săli de sugari care vor oferi 300 de locuri, precum și o sală polivalentă și o sală de mese.

Pe de altă parte, guvernul regional va realiza o extindere a școlii publice María de Villota, situată în cartierul Ensanche de Vallecas al capitalei. Va avea trei săli de clasă pentru Sugari, 30 pentru Primar, opt specifice, sală de sport și terenuri de sport. Cu un personal de peste 8,7 milioane, vor deservi 825 de studenți.

De asemenea, Executivul investește peste 10,9 milioane pentru a finaliza două institute. Dintre acestea, 7,4 milioane sunt alocate IES José Pedro Pérez Llorca, din Parla, pentru extinderea a 14 săli de clasă ESO și a 10 săli de bacalaureat cu o capacitate de 770 de elevi. De asemenea, vor fi opt suport și desfășurare, seminarii și o pistă. În cele din urmă, IES Rafael Frühbeck de Burgos, din Leganés, va avea 310 noi locuri de învățământ cu construcția a opt săli de clasă de liceu, două săli de bacalaureat, două specifice, una split și o pistă cu o investiție de 3,5 milioane de euro.

Sursa: Comunitatea Madrid – Comunitatea Madrid creează 2.205 noi locuri de învățământ public prin construirea unei școli și trei lucrări de extindere