#Madrid –

Comunitatea Madrid modernizează în doi ani circa 45% din laboratoarele celor 345 de institute publice din regiune. Guvernul regional investește anul acesta 1,6 milioane de euro pentru îmbunătățirea acestor dotări în 80 de școli, în timp ce în 2022 s-a făcut în alte 76, cu un buget de 1,3 milioane, reprezentând o creștere de 23%.

Vicepreședintele, ministrul Educației și Universităților, Enrique Ossorio, a vizitat astăzi noul laborator al Institutului de Învățământ Secundar (IES) Gran Capitán din capitală, unul dintre centrele în care s-au făcut îmbunătățiri. Toate aceste spații sunt dotate cu materialul didactic necesar, precum microscoape optice, lupe binoculare, cântare, plăci fierbinți, instrumente de chimie, elemente pentru practicile de fizică, colecții de fosile, roci și minerale, echipamente sau material de analiză a apei și a solului. , printre alții.

Echipamentul mai include mese și taburete, dulapuri, un depozit de siguranță pentru acizi, baze și substanțe inflamabile, hote de extracție și alte elemente, precum chiuvete și module. În plus, s-au efectuat lucrări de adaptare, atât la prizele de apă și canalizare, cât și la sistemul electric, iar în cadrul Planului de Digitizare vor fi încorporate și ecrane tactile de 75 de inchi și echipamente Wi-Fi.

Aceste acțiuni contribuie la favorizarea învățării disciplinelor de Fizică, Chimie, Geologie și Biologie, esențiale pentru promovarea vocațiilor științifice și tehnologice prin acțiuni care facilitează cunoașterea din experiența personală, munca în echipă, creativitatea și antreprenoriatul.

Centru de referință în Bacalaureatul de Științe

IES Gran Capitán are aproape 1.000 de studenți și șase grupe de Bacalaureat Științific, ceea ce îl face un centru de referință pentru aceste predari. De asemenea, participă la proiecte precum programul STEM, care consolidează abilitățile studenților în Știință, Tehnologie, Inginerie și Matematică, cu scopul de a crește viitoarele vocații legate de aceste cariere. Fiecare școală sau institut are desemnat un mentor de la instituții și organizații prestigioase pentru a lucra în etapele Primar, Gimnazial și Bacalaureat.

Pentru a face parte din rețeaua STEMadrid, centrele trebuie să îndeplinească o serie de cerințe. Principala este elaborarea unui plan care să includă tematica, măsuri specifice, o propunere metodologică, inițiative de promovare a limbii engleze științifico-tehnologice și activități pentru participarea comunității educaționale.

Sursa: Comunitatea Madrid – Comunitatea Madrid modernizează laboratoarele a aproximativ 45% din institutele publice din regiune