#Madrid –

Comunitatea Madrid participă la Congresul Uniunii Internaționale a Transporturilor Publice (UITP), care se deschide astăzi și se va desfășura până miercuri la Barcelona. La acest eveniment, Consorțiul Regional de Transport din Madrid (CRTM) și Metro de Madrid își vor prezenta politica de inovare, mobilitate durabilă și accesibilitate către principalii operatori din lume.

CRTM va proiecta, la standul de informare pe care îl împărtășește cu Metro, un videoclip cu proiectele care se dezvoltă în Centrul său de inovare, precum autobuzul autonom din campusul Universității Autonome din Madrid, noi sisteme de plată cu card bancar sau Codurile QR și dezvoltarea unui planificator multimodal în timp real pentru a îmbunătăți informațiile despre călători.

De asemenea, va prezenta Planul APARCA+T de parcare descurajatoare pentru promovarea folosirii combinate a mașinii și transportului public; reînnoirea flotelor cu tehnologii mai puțin poluante (cum ar fi autobuzele electrice sau cu hidrogen); implementarea BUS-VAO inteligent pe autostrada A-2 dintre Alcalá de Henares și Avenida de América din capitală sau proiectele Big Data și Business Intelligence pentru optimizarea informațiilor și facilitarea managementului sistemului de transport public.

Prin intermediul dispozitivelor mobile, personalul Consorțiului va preda noua Aplicație Card de transport care permite încărcarea acestor bilete oriunde doar cu un card bancar și testul pilot al cardului virtual de transport public (TTP), care face posibilă validarea lor cu un telefon mobil.

Atât CRTM, cât și Metro vor participa în diferite comitete tehnice. Underground-ul din Madrid va prezenta principalele proiecte în care este implicat în prezent, de la transformarea digitală la economisirea și managementul responsabil al resurselor, inclusiv planul de accesibilitate și incluziune în care este cufundat.

strunguri inteligente

Printre marile noutăți pe care Comunitatea Madrid le urmează să le anunțe la acest eveniment internațional de transport public se numără turnichetele inteligente pe care compania urmează să le instaleze pe tot parcursul acestui an în 32 de stații din rețea. Acesta este primul pas în planul de îmbunătățire tehnologică de extindere a modelului Metro 4.0, care presupune progrese importante în ceea ce privește informarea pasagerilor și accesibilitatea, în total 137 de escale până în 2029.

O altă dintre cele mai notabile inițiative pe care regiunea le va expune la UITP este construcția noului Metro Data Processing Center (CPD), așa-numitul creier a rețelei suburbane. Acest spațiu, cu o suprafață de peste 6.000 m2, va permite stocarea datelor de ultimă generație pentru gestionarea informațiilor din toate centrele de control și elementele digitizate.

Pe de altă parte, sediul suburban se caracterizează prin a fi un model de durabilitate și utilizare eficientă a resurselor datorită utilizării energiei geotermale, panourilor fotovoltaice și reutilizarii apei. Mai recent, a lansat un nou centru logistic, pionier în Spania, care îmbunătățește productivitatea și eficiența depozitului Metro.

Sursa: Comunitatea Madrid – Comunitatea participă la Uniunea Internațională a Transporturilor Publice pentru a-și prezenta politica de inovare, mobilitate durabilă și accesibilitate