#Madrid –

Comunitatea Madrid ține deschisă până pe 28 august perioada de aplicare a subvențiilor pentru instalarea de ascensoare în clădirile de locuit care nu au lift. Guvernul regional va investi 52 de milioane de euro pentru a finanța acest ajutor, care va acoperi 80% din costul acțiunii până la maximum 90.000 de euro.

Această măsură este destinată în primul rând comunităților de proprietari de construcții de locuințe colective. Pentru a beneficia de aceasta, clădirile trebuie să aibă o înălțime egală sau mai mare de trei etaje deasupra nivelului solului, ca cel puțin 50% din suprafața construită să fie de uz rezidențial, să aibă un Raport de evaluare, să fie bine conservate și întreținute, să nu fi beneficiat de niciun alt ajutor în același scop și să fie la curent cu obligațiile fiscale față de Comunitatea Madrid și de Securitatea Socială.

Guvernul regional lucrează pentru accesibilitatea deplină atât în ​​blocuri, drumuri și transport public, cât și în sfera privată. Din acest motiv, Planul Regional Ascensoare prevede și plata unei părți din cuantumul amplasării altor elemente precum lifturi, rampe sau alte dispozitive care acționează ca o completare a instalării liftului pentru care se solicită ajutorul.

Părțile interesate au informații mai detaliate pe site-ul web al Comunității Madrid, la adresa link-ul.

Sursa: Comunitatea Madrid – Comunitatea Madrid menține deschisă perioada de solicitare a ajutorului pentru instalarea de ascensoare în clădirile rezidențiale