#Madrid –

Comunitatea Madrid a creat o nouă linie de ajutor, dotată cu aproape două milioane de euro, care vizează obținerea permiselor de conducere profesionale pentru vehicule grele, mărfuri (permisele C și C+E) și călători (D) prin tichete de formare.

Această inițiativă a guvernului regional se adresează șomerilor și angajaților din cauza deficitului de profesioniști din sector, în special în rândul populației tinere. Acesta este un program pilot de care vor beneficia peste 2.800 de persoane.

Concret, părților interesate li se va acorda un grant de 600 de euro pentru finanțarea accesului la proces într-o școală de șoferi din regiune anexată proiectului, material didactic, zece ore de manevre sau circulație, un modul teoretic specific, altul despre conducerea durabilă și o treime privind utilizarea dispozitivelor tehnologice.

Elevii trebuie să aibă în prealabil permis de conducere B pentru a accesa C și D, sau să fie în posesia unui card C pentru a accesa C+E și să aibă vârsta minimă necesară în funcție de tipul de studii. Fiecare solicitant poate opta pentru formare în maximum două permise diferite, pentru care ar primi două bonusuri.

Până acum, 41 de școli de șoferi din regiune s-au alăturat proiectului, cu care a fost semnat un acord de colaborare. Fiecare participant va trebui să predea documentația corespunzătoare centrului de unde dorește să obțină permisul pentru acest tip de vehicul. Odată finalizate învățăturile și cu justificare prealabilă, aceștia le vor putea schimba în fața Administrației regionale.

Ajutorul poate fi solicitat prin intermediul site-ului web al guvernului regional (https://www.comunidad.madrid/servicios/empleo/oferta-formacion-profesional-empleo) odată ce cererea a fost publicată astăzi în Monitorul Oficial al Comunității Madrid (BOCM). Termenul se încheie la 15 octombrie 2024 sau când se rezolvă ultima cerere care determină epuizarea fondurilor Mecanismului de Recuperare și Reziliență (MRR) alocate inițiativei.

Sursa: Comunitatea Madrid – Comunitatea Madrid creează o nouă linie de ajutor pentru obținerea permiselor de conducere pentru vehicule grele