#Madrid –

Consiliul de Guvern al Comunității Madrid a aprobat săptămâna aceasta să investească 400.000 de euro pentru promovarea inteligenței artificiale și a tehnologiei Blockchain în țesutul de afaceri din Madrid. Acesta este un nou ajutor de la o inițiativă a Executivului regional care urmărește să plaseze regiunea în fruntea Europei în digitalizare în următorii ani.

Guvernul regional a autorizat acordarea a 200.000 de euro Clusterului de Inteligență Artificială pentru a lucra la implementarea și adoptarea acestuia. Această tehnologie este clasificată ca fiind disruptivă datorită potențialului său în diverse domenii, în special în sectoarele de sănătate, educație, robotică, inginerie, în domeniul internetului sau în data mining, printre altele.

În plus, Consiliul Guvernatorilor a aprobat alocarea a 200.000 de euro pentru Clusterul Blockchain cu scopul de a promova această tehnologie, aplicabilă sectorului financiar, automobilului, logisticii sau oricărui alt domeniu în care integritatea unei evidențe a unei operațiuni. trebuie să fie nemodificabile și verificabile în timp.

Angajamentul Executivului regional față de tehnologiile legate de digitalizare se reflectă în cele patru clustere create în municipalitățile Leganés (Inteligentă artificială), Tres Cantos (Blockchain), Las Rozas de Madrid (Internet of Things) și Torrejón de Ardoz (Transformation Digital). În plus, a fost deja anunțată crearea unui nou grup de companii de tehnologie specializate în calcul cuantic, care va fi primul din Spania în acest domeniu.

Sursa: Comunitatea Madrid – Comunitatea Madrid lansează ajutor pentru promovarea Inteligenței Artificiale și a tehnologiei Blockchain în companiile regionale