Comunitatea Madrid prezintă #YouthFestMadrid, un eveniment cu cultura pentru tineret care va avea loc la Centrul Cultural Pilar Miró din capitală între orele 7 și

în luna iunie, cu o gamă largă de activități care includ concerte educaționale, proiecții audiovizuale și un eveniment dedicat culturii internetului, cu mese rotunde, DJ decor, bătălii cu meme și ateliere practice. Este o inițiativă comună a ministerelor Culturii, Turismului și Sportului și celei Familiei, Tineretului și Politicii Sociale cu ocazia sărbătoririi Anului European al Tineretului.

)

Programarea del #YouthFestMadrid, a cărui imagine grafică și ilustrare este responsabilitatea tinerilor creatorul Be Fernández, va începe pe 7 iunie cu concertul didactic Cultura Pop Europeană, destinate școlilor, dintre care trei sesiuni se vor desfășura la date diferite. Aceste recitaluri vor arăta importanța culturii populare ca motor al valorilor care definesc uniunea popoarelor europene, precum libertatea, democrația sau egalitatea. O călătorie muzicală prin secolele 20 și 21 pe ritmul lui ABBA, The Beatles, Alaska and the Pegamoides, Daft Punk și Dua Lipa cu care tinerii vor putea învăța despre concepte precum revoluția tehnologică a anilor 20, căderea zidului Berlinului sau revoluția estetică a anilor 60.

The 21 în iunie, Ziua Europeană a Muzicii, va avea loc un concert de către trupele muzicale rezidente la Metronome, centrul Comunităţii Madrid, dedicat promovării practicii de activităţi muzicale şi promovării muncii tinerilor creatori în regiune . Cinci trupe tinere –Manic Vice, Sara Márquez, VHScreen, Todo Mal și Nömad– vor da o bună seamă despre diversitatea tendințelor care își au locul în acest spațiu.

În plus, duminica 26 puteti vedea lungmetrajul One for all , un film regizat de David Ilundain inspirat din povestea adevărată a unui profesor care se angajează într-un oraș mic și trebuie să se ocupe de diferite realități în munca lui zilnică cu studenții săi.

Festival SoyMeme

Pe de altă parte, a 10 până la 18 în iunie va avea loc Festivalul la Centrul Cultural Pilar Miró Sunt Meme. Internet Culture , curatoriat de La Juan Gallery. Este o întâlnire cu ceea ce publicul tânăr creează, vede, ascultă, gândește și se bucură prin lumea digitală.

Inspirația și forța sa motrice sunt meme, înțeles ca un concept clasic în istoria artei care a fost ridicat la o nouă categorie în era digitală. La acest eveniment, publicul va găsi unele dintre cele mai interesante nume de pe scena digitală, precum Afirmación.es; Afecțiune Poliția; listele; Jen Herranz; Brava!; Lil Ella; LVL1; Coșul de gunoi virtual; flori crotice; Nerea Pérez de las Heras; Ojo Jondo și Gersanc, printre alții.

Propunerea se adresează unui public tânăr cufundat în digital, cu o serie de activități transversale în care participanții pot deveni meme cu Memetron , o mașină care le creează instantaneu, concepută de Listillas, Poliția Afecțiunii și Matías Uris. De asemenea, poți asista la o bătălie, cu talentul spontan al unora dintre cei mai populari creatori din Spania precum Derribos y Deconstrucciones, Trash Virtual sau Queensdeledit. Nerea Pérez de las Heras va fi maestru de ceremonii pentru această activitate.

De asemenea, veți putea descoperi opera lui Guillermo Solas, un artist plastic care lucrează la dialogul dintre digitalul și cel fizic sau învață să faci meme în atelierele susținute de Afirmacion.es și Culomala.

Muzica va fi foarte prezentă, cu concerte precum Jimena Amarillo și pop-ul ei intim, cameleonic 9ckles, propunerea lui Lil Ella, care cuprinde reggaeton mai clasic și primar la cel mai cotidian pop sau două sesiuni de DJ pe ritmul Bravei! și rapper-ul și cântărețul LVL1.

Propunerile scenice vor veni din mâna Melenei Androide și a instalațiilor ei live și a Instrucțiuni pentru a nu te plictisi de Paula Mirá și Paz Alberta Prieto. Estela Ortiz, la rândul ei, va face un Dj set de meme, tiktoks și gif-uri și David Bonzo și Marina Bianchi, creatorii popularului podcast Computer Love , își vor interpreta programul live și cu invitați din SoyMeme , care va fi difuzat pe streaming. În sfârșit, vor avea loc două mese rotunde în care Chraetianflores, Jen Herranz, Emedeamores, Gersanc, La Facu și Oro Jondo vor aborda cele mai interesante și controversate subiecte ale culturii digitale.

Mai mult informatii despre acest festival la www.comunidad.madrid/cultura/oferta-cultural-ocio/youthfestmadrid

Sursa: Comunitatea Madrid – Comunitatea organizează #YouthFestMadrid, un eveniment cu cultură destinat tinerilor