Consiliul guvernatorilor Comunității Madrid a aprobat astăzi regulile care reglementează ajutorul economic direct pentru refugiații ucraineni strămuți în regiune de invazia rusă, cărora le vor fi alocate în total 5.463.400 euro în timpul 2023.

Obiectivul acestei subvenții este de a facilita acoperirea nevoilor de bază ale familiilor ucrainene care au ajuns în Comunitatea Madrid și se află într-o situație de vulnerabilitate socială, completând alte servicii pe care guvernul regional le oferă deja în termeni de sănătate, transport este, educație sau angajare.

Beneficiarii vor fi cetățeni ucraineni care au obținut statut de protecție temporară de la stat, sunt înregistrați în orice municipalitate din regiune și să dovedească lipsa de mijloace financiare printr-o declarație responsabilă. Persoanele care ocupă un loc sau obțin vreo resursă din dispozitivele de urgență abilitate să le asiste nu vor putea accesa acest ajutor.

Suma ajutorul se ridică la 63 euro pe lună per familie, sumă care va crește cu 63 euro pentru fiecare minor aflat în îngrijirea lor, pt o perioadă mai mare de maximum șase luni. Toate sumele și cerințele pentru obținerea acestora au fost stabilite de Ministerul Incluziunii, Securității Sociale și Migrațiilor, care a stabilit și bugetul de care dispune fiecare comunitate autonomă.

. Perioada de înscriere este de așteptat să se deschidă la sfârșitul acestei săptămâni, după publicarea apelului în Monitorul Oficial al Comunității Madrid, și să se încheie la sfârșitul lunii decembrie a anului viitor, cu obiectivul de a începe plata acestora. la începutul lui 2023.

Biroul Serviciului Guvernamental din Madrid

În același timp, Guvernul Comunității Madrid și-a menținut deschis din martie trecut Biroul de Atenție și Asistență pentru Ucrainenii strămutați. Această resursă a Executivului regional a oferit deja acoperire pentru mai mult de 14. persoane.

Până în octombrie, acest birou a activat 63.739 servicii către ucraineni, inclusiv livrarea de 13 .739 carduri de sănătate; .420 De transport; scolarizarea a 5.739 copii; si procedurile in birourile de ocupare a fortei de munca a 2.739 persoane, 631 dintre care lucrează deja.Â

Sursa: Comunitatea Madrid – 2023 Comunitatea Madrid lansează ajutor financiar pentru refugiații ucraineni rezidenți în regiune