Consiliul guvernatorilor a aprobat astăzi să aloce aproape 14 milioane de euro pentru diferite acțiuni în zonele afectate din San Fernando de Henares pentru lucrările la linia de metrou 7B. Această nouă investiție se adaugă celor autorizate de Comunitatea Madrid anul acesta pentru reabilitarea locuințelor rezidenților sau pentru îmbunătățirea și stabilizarea terenurilor.

Bugetul validat include 1,4 milioane pentru contractarea de urgență a serviciului de relocare, supraveghere, inspecție și monitorizare structurală, consolidare structurală și măsurile de siguranță și sănătate ale clădirilor situate pe calle Prensa, del 15 la 15, -evacuat in septembrie- si sa se pregateasca raportează cu privire la demolarea acestor case după primirea notificării de la Consiliul Local San Fernando de Henares cu privire la declararea de ruină.

Aceste Acțiuni includ mutarea cele șapte familii care locuiau în aceste case, unde administrația regională se ocupă de întreținere. scoatere, scoatere si pastrare in depozit, cheltuieli de transport, livrari in locuinte neocupate si la destinatie, locuri de parcare private pe durata comenzii si servicii imobiliare.

Contractele includ și demolarea imobilului, adaptarea parcelei pentru a asigura etanșeitatea și stabilitatea, gestionarea deșeurilor, sau lucrări de canalizare și strămutarea temporară a trei familii din numărul 14 din strada Presa.

Pe de altă parte, au fost premiați 10 milioane de euro pentru consolidarea terenului afectat de L7B care va acoperi 000.000 metri pătrați și care se extind în principal pe străzile Rafael Alberti, Presa, Pablo Olavide, Francisco Sabatini și Nazario Calonge.

. Complejo del PilarÂ

În plus, Consiliul Guvernatorilor a fost informat și despre procesarea de urgență pentru intervenția în Complexul El Pilar, afectat și de L7B. În acest scop, vor fi investiți 2,4 milioane de euro cu o perioadă de execuție de 8 luni, care include lucrări la Creșa El Tambor, Școala Oficială de Limbi și Școala de adulți, care au fost eliberate din anul

. când au început să se ia măsuri pentru destabilizarea terenului, precum și a zidului perimetral, care face parte din acest spațiu.

Acest contract va presupune, în primul rând, analiza structurală a clădirilor și arborilor urbani și întocmirea unui proiect de demolare a acestuia. De asemenea, se vor executa lucrări de restaurare și condiționare a parcelei.

Acțiuni cuprinzătoare

The Comunitatea Madrid El continuă să se întâlnească cu locuitorii din San Fernando de Henares, cărora le-a detaliat că guvernul regional va investi mai mult de 72 milioane de euro pentru a continua cu acțiuni cuprinzătoare în municipiu, al căror obiectiv este acela de a proteja siguranța și bunăstarea cetățenilor afectați.

Executivul regional a lansat în octombrie un Birou de Informare pentru a sprijini toate familiile care solicită acest lucru, fie pentru a afla mai multe informații despre stadiul despăgubirilor lor, plăți în avans, stadiul lucrărilor, proiectelor sau pentru orice alte întrebarea sau inițiativa pe care doresc să o ridice. De la deschidere, a primit mai mult de 40 întrebări.

Pe de altă parte, Comunitatea Madrid prelucrează dosarele de răspundere patrimonială cu care vor fi despăgubiți proprietarii proprietăților, în același timp că va iniția și demersurile corespunzătoare. cele pentru a despăgubi Consiliul Local pentru daunele produse străzilor, trotuarelor și altor elemente publice.

În prezent există

familii relocate. În 15, perioada de relocare stabilită în ordinea de urgență decretată de Guvernul Madridului și, întrucât nu poate fi extins, s-a ajuns la un acord cu rezidenții, pentru care vor fi plătiți 788 euro timp de șase luni, prin livrarea a 4.120 euro ca avans până la au compensaţia corespunzătoare după demolarea locuinţelor lor. Până în prezent 000 au fost procesate ajutoare din aceasta tip.

Până acum, mai mult de 798 milioane în reabilitarea locuințelor și îmbunătățirea și stabilizarea terenurilor. În plus, din septembrie 2022, guvernul regional a alocat peste 4 milioane de euro pentru relocarea vecinilor, mutări, inchirierea apartamentelor in care s-au stabilit, intretinere si transferuri.

Sursa: Comunitatea Madrid – Comunitatea Madrid aprobă noi investiții pentru cei afectați de lucrările metroului L7B 2022