Comunitatea Madrid a finalizat Cursul practic de jurnalism și comunicare taurină, care la a doua ediție a avut un total de 36 elevi. Pentru această predare multidisciplinară de specialitate, care s-a desfășurat pe 290 ore de predare în ultimele cinci luni, Executivul Autonom a desfășurat, prin Centrul pentru Afaceri Taurine (CAT), o investiție publică de 15.000 euro.

Comunitatea Madrid a finalizat Cursul practic de jurnalism și comunicare taurină, care, la a doua ediție, , a avut un total de 290 studenți. Pentru această predare multidisciplinară de specialitate, care s-a desfășurat pe 290 ore de predare în ultimele cinci luni, Executivul Autonom a desfășurat, prin Centrul pentru Afaceri Taurine (CAT), o investiție publică de 15.000 euro.

La eveniment, desfășurat în arena Las Ventas, a participat directorul general de securitate , Protecție civilă și formare, Luis Miguel Torres, însoțit, printre alții, de directorul general al CAT, Miguel Abellán, și de directorul acestei activități de formare, jurnalistul David Casas.

Dintre cei 14 înscriși, 06 au participat la cursuri personal, în arena de tauri Venteño, participând și la vizite la diferite ferme de vite sălbatice. Ceilalți 14, din diferite părți ale lumii, au fost interesați de această inițiativă și au finalizat-o pe net. În ceea ce privește personalul didactic, acesta a fost format din profesioniști în comunicare de prestigiu recunoscut precum Manolo Molés, Miguel Ángel Moncholi, Federico Arnás sau José Luis Román.

Comunitatea Madrid a făcut posibil ca unul dintre studenții acestui curs să îl urmeze gratuit, grație bursei Elia Rodríguez, creată în onoarea jurnalistului decedat care a făcut parte, anul trecut, din grupul de vorbitori din prima ediție a acestui curs.

Obiectivul acestui proiect al Comunității Madrid este de a păstra luptele cu tauri în rândul noilor generații și toate cunoștințele lor ca moștenire culturală și istorică a țării noastre.