#Madrid –

Consiliul de Guvern al Comunităţii Madrid a aprobat miercuri o investiţie de 2,5 milioane, cu o creştere de aproape 80%, pentru gestionarea unui centru de îngrijire psihoterapeutică pentru violenţa sexuală la copii şi adolescenţi (CIASI) în perioada 2024/27.

Funcția principală a acestei resurse, care oferă îngrijire cuprinzătoare atât minorilor, cât și familiilor acestora începând cu anul 2006, este de a ajuta copiii care au suferit de acest tip de situație sau care sunt suspectați că au suferit-o.

De atunci, acum 17 ani, până astăzi, s-au schimbat multe aspecte, de la modul în care apar aceste situații în care tehnologiile preiau un rol din ce în ce mai relevant, până la percepția și conștientizarea socială, prin legislația națională în sine și internațională. Atât de mult, încât în ​​ultimii patru ani trimiterile către acest centru au crescut de la 487 în 2019 la 898 în 2023, ceea ce reprezintă o medie de 70 de trimiteri pe lună, față de 40 în urmă cu patru ani.

În 2024, CIASI se va dedica exclusiv tratamentului psihoterapeutic pentru victimele minore ale violenței sexuale și infractorii. Proprietatea va fi dotată cu două săli de așteptare separate, pentru a asigura intimitatea și intimitatea, șapte săli de atenție individuale care vor fi izolate fonic pentru a garanta confidențialitatea și asistența adecvată, precum și o sală de recepție și zonă administrativă. Personalul va fi alcătuit din 17 profesioniști, inclusiv 13 psihologi, un avocat, un asistent social și doi asistenți administrativi.

Cu această nouă investiție, se garantează că copiii și adolescenții implicați în situații de violență sexuală primesc rapid și eficient îngrijirea psihoterapeutică de calitate de care au nevoie.

Sursa: Comunitatea Madrid – Comunitatea Madrid își mărește investiția cu aproape 80% într-un centru de îngrijire psihoterapeutică pentru violența sexuală la copii și adolescenți