#Madrid –

Comunitatea Madrid și-a ales astăzi reprezentanții pentru următorul Campionat Spaniol de Gastronomie, care va avea loc pe 18 și 19 noiembrie în Cantabria. În acest scop, Asociația Bucătarilor și Patiserii din Madrid (ACYRE Madrid) a organizat astăzi, la Școala de Ospitalitate și Turism Simone Ortega din Móstoles, finala XXXI-ului Concurs regional de gastronomie și patiserie, care a fost sponsorizat de Guvern. autonom.

Cei 28 de finaliști și-au făcut preparatele cu cel puțin un ingredient cu Produsul Certificat M distinctiv. Acest sigiliu de calitate și trasabilitate garantează cele mai bune alimente cultivate, procesate sau produse în regiune și are deja peste 4.000 de referințe și 500 de companii participante.

După patru ore de muncă și evaluarea juriului, bucătarii Alejandro García și Francisco Amate, de la restaurantul In-pulso, au fost selectați pentru a participa la apelul național. De asemenea, patiserii Mariella Pili și Alberto Barba, de la Saddle.

La categoria Gastronomie au fost finaliști în concurs Guillaume Brun și Osneiver Gabriel Galea, de la Inclán Brutal Bar, Nuria del Pino și Alejandra Negrín, de la Restaurante Berlanga; Antonio Uzcategui și Luis Díaz, de la The Atelier Burger; Alejandro García și Francisco Amate, de la In-pulso; Marian Lazar și Jorge Casado, de la Restaurante Olmo, și Javier Alfaro și Viviana Caro, de la Rosi La Loca.

Toți au fost nevoiți să pregătească două rețete, una pe bază de carne de porc iberică și picior de porc, de la El Encinar de Humienta, iar cealaltă cu dorada, de la Esteros Lubimar. În ambele, a fost obligatorie utilizarea uneia dintre cele peste 4.000 M de referințe de produs certificat, precum și a unui alb, roz sau roșu din DO Vinos de Madrid.

Deserturi cu cinci texturi diferite

În specialitatea de patiserie, ACYRE Madrid a cerut un desert de restaurant cu cel puțin cinci texturi diferite, inclusiv una dintre soiurile de miere de Madrid și brânză proaspătă de la Albe Lácteas del Jarama, precum și un ecler cu căpșuni Cultivăm binele de ciocolate Alcampo și Maykhel în aluat sau umplutură.

La această categorie au concurat Yolanda Rebollo și Erika Santos, de la The Westing Palace; Rebeca Sánchez și Alba Sánchez, de la La Prima Lejana; Juan Manuel Muñoz și Marta López, de la Mindanao Chocolatería, și Mariella Pili și Alberto Barba, de la Saddle.

Sursa: Comunitatea Madrid – Comunitatea Madrid își alege reprezentanții pentru Campionatul Gastronomic Spaniol