#Madrid –

Consiliul de Guvern al Comunității Madrid a aprobat miercuri o investiție de 3,1 milioane de euro pentru a distribui fructe și lapte către aproximativ 200.000 de elevi din 600 de centre de învățământ în acest an școlar în primul semestru al anului 2024. Aceasta este o inițiativă inclusă în școala Uniunii Europene. program pentru consumul de fructe, legume și lapte, cofinanțat de guvernul regional și UE.

Astfel, două milioane din buget vor fi direcționate către aprovizionarea cu fructe a școlilor. Astfel, două bucăți săptămânale de mere, pere și banane din Insulele Canare cu denumire de origine sau Indexul geografic protejat al Insulelor Canare vor fi livrate timp de paisprezece săptămâni; mandarine, nectarine și roșii cherry.

Restul sumei va merge la distribuirea săptămânală a două recipiente individuale, reciclabile, de 200 de mililitri de lapte integral sau aceeași cantitate fără lactoză timp de zece săptămâni.

Consiliul Guvernatorilor stabilește proceduri deschise cu o pluralitate de criterii pentru ca companiile să opteze pentru angajare. Îngrijirea mediului cu vehicule cu emisii reduse, cel puțin cu eticheta de mediu B, și producția de alimente ecologice vor fi incluse ca o condiție specială.

De asemenea, se vor realiza postere, publicații și material informativ pentru ca familiile să cunoască propunerea și să se implice în schimbarea obiceiurilor. Toate acestea cu scopul de a realiza recomandări nutriționale internaționale pentru consumul de produse lactate, fructe și legume.

Executivul regional, prin Departamentul pentru Mediu, Agricultură și Interne, participă la acest Program UE pentru al șaptelea an consecutiv.

Una dintre acțiunile promovate este realizarea de gustări sănătoase și astfel evitarea obezității în rândul elevilor din Învățământul preșcolar, Învățământul Special, Școlile Primare și Gimnaziale Obligatorii. În plus, anul acesta se urmărește să ajungă la mai multe centre, să consolideze aplicarea acesteia în zonele defavorizate și să diversifice produsele livrate studenților.

Sursa: Comunitatea Madrid – Comunitatea Madrid alocă peste trei milioane pentru a distribui fructe și lapte către 200.000 de studenți în acest an universitar