Comunitatea Madrid va investi aproape 5 milioane de euro în consolidarea sectorului cultural al regiunii, printr-o cerere de ajutor care vizează accelerarea proiectelor de afaceri. Subvenția medie se ridică la 100.000 euro pe beneficiar, ținând cont că 70% din total va fi utilizat pentru injectarea de capital, iar restul de 30% va fi utilizat pentru finanțarea serviciilor de mentorat, training intensiv, sprijin în căutarea finanțării sau dezvoltarea rețele de contact.

Aceștia vor putea accesa aceste subvenții pentru profesioniștii înscriși în Regimul special pentru lucrători independenți, IMM-uri, microîntreprinderi și persoane fizice, cu angajamentul acestora din urmă de a se stabili ca întreprinderi sau persoane care desfășoară activități independente la primirea ajutorului. De asemenea, trebuie să aibă reședința permanentă pe teritoriul spaniol și să își desfășoare activitatea economică în regiune într-una dintre fazele lanțului valoric: crearea, producția, distribuția, expoziția sau comercializarea; și aparțin sectorului industriilor culturale și creative.

Dotările alocate vor intra în vigoare în luna septembrie a acestui an, acoperă până la 80% din bugetul acțiunii ce urmează a fi lansată, iar restul de 20% vor fi acoperite cu resurse proprii și alte surse de finanțare publică sau privată. Cheltuielile aferente derulării proiectului trebuie să fi fost efectuate în perioada 1 ianuarie 2022 – 31 decembrie 2026.

Bazele acestui program au fost deja publicate în Monitorul Oficial al Comunității Madrid (BOCM) și pe 2 februarie se va deschide apelul, care va fi publicat pe același mediu. Toate părțile interesate vor avea acces la a webinar informativ pentru a clarifica întrebări legate de prezentarea proiectelor a căror dată și formă de acces vor fi anunțate în viitorul apropiat.

Ajutorul este finanțat prin mecanismul de redresare și reziliență al fondurilor următoarei generații UE și are ca scop promovarea inovației și antreprenoriatului în sectorul industriilor creative și culturale.

Mai multe informatii: www.comunidad.madrid/cultura/oferta-cultural-ocio/programa-aceleracion-empresarial

Sursa: Comunitatea Madrid – Comunitatea Madrid investește aproape 5 milioane de euro în consolidarea sectorului cultural