Consiliul guvernatorilor Comunității Madrid a aprobat acest săptămâna contractul de supraveghere și securitate pentru spitalele publice și Centrele de specialitate ale Serviciului de Sănătate din Madrid (SERMAS), cu o investiție de 40.40.847 euro între 2022 și 2023 și va începe în februarie a acestui an care vine.

Aceste instalații trebuie să aibă o protecție specifică, atât pentru clădirile lor, cât și pentru bunurile mobile și, mai ales, , cu mijloace care permit desfășurarea acțiunilor de prevenire, asistență, descurajare și protecție pentru toți cetățenii care se află în ele, sarcini care prin prezentul contract sunt încredințate firmelor de pază.

SERMAS a inclus în caietul de sarcini 22 spitale publice împreună cu 32 Centrele de specialitate și Centrul de Transfuzii, care a fost împărțit în patru loturi, în funcție de proximitatea geografică a clădirilor.

În prima dintre ele se află hosp spitalele publice Gregorio Marañón, Virgen de la Torre, Infantil Niño Jesus, Santa Cristina, La Princesa si Centrul de Transfuzie. Al doilea include spitalele La Paz, Ramón y Cajal, Dr. Rodríguez Lafora, sediul Crucii Roșii San José și Santa Adela, fosta clinică Puerta de Hierro și Spitalul de Asistență medicală Isabel Zendal.

Un alt grup este alcătuit din Spitalul Clínico San Carlos, el Príncipe de Asturias, El Escorial, Guadarrama și La Fuenfría, în timp ce ultimul este format din Spitalul 12 din octombrie, Severo Ochoa, José Germain, Spitalele Universitare din Móstoles și Getafe și Virgen de la Poveda.