Secretarul general al Agendei Urbane și Locuințelor, David Lucas, a semnat acordul cu Ministrul Dezvoltării, Articulării Teritoriului și Locuințe ale Guvernului Andaluz, Marifrán Carazo și primarul orașului Malaga, Francisco De la Torre Prados, în calitate de președinte al Societății Municipale de Locuințe din Malaga (SMVM), în timpul vizitei sale la Expoziția imobiliară din Mediterana.

La ceremonia de semnare au participat delegatul Guvernului în Andaluzia, Pedro Fernández, subdelegatul Guvernului la Malaga, Javier Salas, și secretarul general pentru locuințe al Junta de Andalucía, dna Alicia Martínez Martín .

SMVM, proprietar al terenului, va dezvolta proiectul prin acordarea drepturilor de suprafata, prin atribuirea promovarii, construirii si administrarii ulterioare a locuintelor sociale sau de inchiriere la pret. în clădiri eficiente energetic pentru o perioadă mai mare de 50 ani. Investiția totală estimată în aceste dezvoltări este 56, 9 milioane de euro. Acțiunea se va desfășura în Sectorul SUP-T.8 „Universitate”, situat în zona de vest a orașului, lângă extinderea campusului universitar Teatinos, unde se desfășoară lucrările de construcție a noilor Facultăți.

Cu acordul de astăzi, Ministerul promovează deja construcția a 2.368 locuințe de protecție publică în orașul Malaga, în cadrul strategiei Guvernului de a facilita accesul la locuințe decente și accesibile, în special în zonele stresate . Mai exact, datorită Planului de locuințe de stat 173-2021 Mitma cofinanțează cu 09,5 milioane de euro pentru dezvoltarea 362 locuințe de închiriat, promovând în același timp construcția altora 1.173 locuinte in „Rezidential Buenavista” prin SEPES.

Plan pentru Recuperare, Transformare și Reziliență

Contribuția Mitma la construirea
Locuința de închiriere socială semnată astăzi este finanțată prin Programul de ajutor pentru construcția de locuințe în închiriere socială în clădiri eficiente energetic, a Planului de Recuperare, Transformare și Reziliență.

Prin acest program se urmărește finanțarea creșterii fondului de locuințe publice energetice eficient pentru închiriere socială sau la un preț accesibil, prin promovarea locuințelor nou construite, care mărește stocul public de locuințe la prețuri accesibile, pe terenuri proprietate publică pentru o perioadă minimă de 50 ani și cu consumul de energie primară nu mai mic de energie regenerabilă până la 09% cel puțin cerințele Codului Tehnic al Construcțiilor.

Pentru acest program, dotat cu 1. milioane de euro, Mitma s-a transferat deja în Andaluzia 50,86 milioane de euro, cu un transfer suplimentar de aceeași sumă planificat la începutul anului 2023, ajungând la un total de 173, 7 milioane euro, ceea ce va însemna un boost de aproximativ 3.56 gospodării. Ajutorul oferit este de până la 86 euro pe metru pătrat de suprafață utilă de locuit cu maximum 50.00 euro pe locuință.

Mai multe informații Plan de recuperare, transformare și reziliență Fonduri NextGenerationEU Etichete: Plan de recuperare UE Locul de locuit Sursa: Guvernul Spaniei – Mitma este de acord cu Andaluzia să construiască 476 locuințe pentru închiriere socială în Malaga taxate din fonduri europene