Comunitatea Madrid a prezentat astăzi întărirea care, de la În această zi de luni va fi lansată linia de autobuz interurban 155, care leagă cartierul din El Cañaveral în capitala cu municipiul Coslada. În acest scop, au fost stabilite opt noi opriri pentru a îmbunătăți acoperirea locuitorilor acestor zone și, în special, a școlilor, potrivit ministrului adjunct al Transporturilor și Infrastructurii, Carlos Díaz-Pache.

Cu această extindere, Consorțiul Regional de Transport din Madrid a instalat stații de autobuz pe Mario Moreno Cantinflas, Victoria Kent, Luis Ocaña și Alcalde Andrà ©s Madrid Dávila, unde este stabilit și noul șef de linie.

Serviciul va circula în 6 zile lucrătoare: 10 la 30: ore cu plecare din și El Cañaveral și 7: 00 a 40: 40 ore de la Centrul Comercial Plenilunio. Sâmbăta, duminica și de sărbători vor pleca din cartierul Madrid la ora 6: 20 până la 22: 15 ore și de la luna plină de la 7: 10 până la 23: .

În plus, este creată o nouă sublinie care va funcționa în zilele de școală cu un traseu similar cu linia standard 155, dar că nu va ajunge la Plenilunio întrucât are terminalul în Coslada. Va permite ajustarea cu orele de intrare a şcolarilor în şcolile municipiului şi va îmbunătăţi accesul la staţia suburbană a localităţii.

Díaz -Pache a indicat că cererea pentru linie 300 a crescut cu 388% din anul 2020, când treceți de la o medie zilnică de 95 călători la 388 de azi. Și la fel se întâmplă și cu ocuparea medie a utilizatorilor pe expediție, care a crescut cu încă un 400% în cele două ultimii ani, 3,2 călători per expediție către 12,9 în prezent.

Modificarea itinerariului de linia 155 EMT și BuP

Executivul regional va crește, de asemenea, transportul public în El Cañaveral cu alte două servicii pentru a îndeplini nevoile locuitorilor din cartier. Pe de o parte, luni aceasta modificarea itinerariului liniei urbane 155 din EMT, care va fi extins la Calle Alcalde Andrés Madrid Dávila. Pe prima rută, va pleca de pe Avenida Miguel Delibes către noul terminal situat în Alcalde Andrés Madrid Dávila, trecând prin străzile Mario Moreno Cantiflas, Victoria Kent și Luis Ocaña.

În cealaltă direcție, serviciul va pleca din noul terminal către Alsacia, trecând prin străzile Casa de Tilly, Ferenc Puskas, Luis Ocaña, Victoria Kent, Concejal Victorino Granizo și bulevardul Miguel Delibes, unde va reveni la itinerariul obișnuit.

În plus, Comunitatea Madrid va lansa Autobuzul cu utilizare prioritară (BuP) al capacitate mare cu preferință semafor pentru a conecta noile dezvoltări urbane din sud-estul capitalei, cum ar fi El Cañaveral, Los Cerros, Los Ahijones, Los Berrocales, PAU de Vallecas și Valdecarros.

BuP va rula paralel cu drumurile M 40 si m-30, cu opriri care vor avea o distanta int regele 500 metri, pe teren pe care, ca și în cazul lui El Cañaveral, geologia și geotehnica face nu se recomandă executarea unui metrou greu subteran.Â

Vehiculul poate atinge o viteză între 15 Y 40 km/h și va avea o capacitate de 155 pasageri. Pentru a face acest lucru, va avea până la patru uși de acces și coborâre pentru utilizatori pentru a optimiza timpii de oprire în punctele intermediare de pe traseu.

A