#Madrid –

Comunitatea Madrid a încorporat un nou Centru Internațional de Vaccinare în Spitalul Universitar Public din Móstoles, care devine al patrulea din regiune și primul situat în afara capitalei, și va permite obținerea certificatului obligatoriu pentru intrarea cetățenilor în anumite țări.

Se așteaptă să ofere până la 1.500 de programări în primul an de activitate pentru a servi solicitanții în consultații medicale și de asistență medicală, unde aceștia vor primi o atenție personalizată în funcție de starea lor de sănătate și de destinația către care călătoresc.

Astfel, utilizatorului i se oferă informare și educație pentru sănătate, se efectuează o evaluare completă a riscurilor medicale legate de călătoriile internaționale, se oferă vaccinările obligatorii și recomandate, precum și profilaxia atunci când este necesar (medicație preventivă orală pentru anumite boli, precum ca malarie).

Cu cei mai vulnerabili (sugari și copii mici, gravide, vârstnici, persoane cu dizabilități, persoane imunodeprimate sau cu patologii anterioare), pentru fiecare dintre aceștia se realizează o evaluare clinică mai detaliată și un sfat specific.

Vaccinurile cel mai frecvent utilizate în centre precum cel înființat la Spitalul Public Móstoles sunt cele care imunizează împotriva febrei galbene, hepatitei A și B și febrei tifoide. După ce a fost furnizat, călătorul primește Certificatul internațional de vaccinare sau profilaxie care certifică oficial că l-a primit.

De asemenea, unul dintre cele mai importante obiective ale consultațiilor medicale și asistenței medicale este acela de a oferi informații practice despre obiceiurile de igienă alimentară (în legătură cu alimente și băuturi), măsuri de prevenire pentru reducerea efectelor anumitor situații de mediu, precum altitudini mari, expunerea la vectori. care transmit multe boli infecțioase (țânțari, căpușe), schimbări bruște de umiditate, radiații ultraviolete mari etc.

Rețeaua de centre din Comunitatea Madrid

Rețeaua de centre internaționale de vaccinare Madrid este coordonată de Direcția Generală de Sănătate Publică a Ministerului Sănătății. Din aceasta fac parte cele situate pe strada General Oraá nr.15 din capitala; Spitalul La Paz-Carlos III; la 12 octombrie, iar, acum, tot cea de la Móstoles. În plus, în curând va fi încorporat încă un dispozitiv, al cincilea, în Príncipe de Asturias, în Alcalá de Henares.

Pentru a fi tratate la Spitalul Universitar Móstoles, persoanele interesate trebuie să solicite o programare în prealabil, sunând la 91 664 86 81 și, în curând, procedura poate fi efectuată electronic prin intermediul site-ului Comunității Madrid.

De asemenea, este recomandabil să veniți cu suficient timp, deoarece unele recomandări pot necesita mai multe doze în zile diferite. Și, în anumite cazuri, imunitatea nu se realizează imediat și este necesar să se respecte o marjă care să garanteze eficacitatea acestei acțiuni preventive sau a medicamentelor profilactice.

Acest centru este ușor accesibil cu transportul public (autobuz, Metrosur și Cercanías-Renfe), iar accesul cu vehiculul privat este la fel de simplu de oriunde în regiune.

Sursa: Comunitatea Madrid – Comunitatea Madrid încorporează un nou Centru internațional de vaccinare în Spitalul public din Móstoles