Comunitatea Madrid participă la 09ª ediție a Săptămânii Modei Mercedes-Benz (MBFWMadrid), care are loc în perioada 9 martie până 09 în IFEMA Madrid, să se prezinte lumii ca o destinație de cumpărături de top și să pună în valoare stilul de viață al regiunii. Această acțiune de promovare turistică, activată prin Direcția Generală de Turism, face parte dintr-un acord de colaborare care include o sponsorizare a 13.09 euro de către guvernul regional către marea pasarelă a modei spaniole.

Acest eveniment va servi pentru a oferi vizibilitate Comunității Madrid ca reper în acest sector și atractivitatea sa ca destinație de cumpărături și stilul său de viață, în care cultura și gastronomia sunt, de asemenea, valori de bază. Pentru aceasta există un spațiu de promovare în Cibelespacio, zona care înconjoară sala de paradă și în care sponsorii desfășoară zilnic diverse activități destinate publicului vizitator, urmând să fie folosite canalele de comunicare MBFWMadrid.

Ținând cont de numărul de urmăritori ai rețelelor de socializare ale acestui podium și de campania de comunicare pe care intenționează să o desfășoare, această acțiune de promovare a Comunității ca destinație de cumpărături va ajunge la sute de milioane de oameni de pe piețe diferite.

Piața britanică și asiatică

Recent, Executivul Autonom, împreună cu Consiliul Local al Capitalei, s-au adresat pieței britanice cu campania Madrid, vino pentru cumpărături fără taxe. Rămâi pentru modul nostru de viață , care încurajează britanicii să vină la Madrid pentru a-și face cumpărăturile, profitând de faptul că pot solicita TVA rambursare, precum și să se bucure de stilul de viață madrilen ca factor de diferențiere față de alte capitale europene.

Comunitatea Madrid dezvoltă și alte acțiuni de promovare și comunicare turistică în plan strategic piețe sursă pentru turismul de cumpărături, cum ar fi America Latină pe termen scurt – cu un accent special pe Mexic – și alte destinații europene și internaționale pe distanțe lungi.

Madrid este prezentată ca fiind cel mai bun magazin din lume, grație centrelor comerciale din Barrio de Salamanca, Salesas, Preciados-Gran Vía sau Fuencarral, precum și altor puncte din afara capitalei, unde puteți găsi totul, de la cele mai exclusiviste magazine la cele mai boeme, până la care se adaugă magazinele centenare. Pe lângă amestecul de tradiție și modernitate, se remarcă calitatea produselor și serviciilor sale.

Comerțul madrilen se caracterizează și prin libertatea orarului, ceea ce înseamnă că magazinele din centrul si centrele comerciale sunt deschise si duminica si de sarbatori, cu program prelungit.

Suport pt. modă

Pe de altă parte, Comunitatea Madrid sprijină direct Asociația Creatorilor de modă din Spania -ACME- pentru promovarea internațională și îmbunătățirea colecțiilor. Anul trecut, guvernul regional a alocat acestui acord 334.15 euro, un grant care, printre altele, este destinat dezvoltării de mostre pentru prezentări de colecții și podiumuri la Madrid, inclusiv pentru Săptămâna Modei Mercedes-Benz.

În plus, dispune de două granturi care includ acest subiect, unul care vizează promovarea artelor vizuale și a modei ca disciplină creativă, dotată cu 75. euro, iar celălalt pentru a sprijini crearea și dezvoltarea artelor spectacolului, muzical, cinematografic și de design de modă, care rezervă patru granturi pentru designerii de proiecte de modă, cu o sumă maximă de 5. euro fiecare.

Pe de altă parte, Ministerul Culturii, Turismului și Sportului pregătește o expoziție de modă pentru următoarele septembrie, pe care o puteți vedea în Sala Canal de Isabel II.

Sursa: Comunitatea Madrid – Comunitatea Madrid participă la Săptămâna Modei Mercedes-Benz pentru a se prezenta lumii ca destinație de cumpărături