Comunitatea Madrid va începe să ofere asistență medicală copiilor 28 ucraineni care au nevoie de tratament pentru cancer și a căror sosire cu avionul la Madrid este programată pentru această după-amiază. Ministerul Sănătății coordonează operațiunea care urmează să fie lansată în acest scop.

Pentru a face acest lucru, echipele SUMMA 112 se va ocupa de acordarea primei îngrijiri și ulterior va efectua transferul acestor pacienți în patru spitale din rețeaua Serviciului de Sănătate din Madrid care au servicii de oncologie pediatrică: La Paz, Gregorio Marañón, 12 din octombrie și Pruncul Iisus.

În funcție de fișele medicale pe care le aduc unele familii, luând ținând cont de faptul că nu toată lumea o are, precum și de situațiile particulare ale fiecărui copil, cadrele medicale vor evalua necesitatea admiterii lor directe într-unul din cele patru centre sau începerea consultațiilor și efectuarea de teste pentru următoarele câteva zile.

Aceasta este o inițiativă comună condusă de Dr. Wojciech Mlynarski de la Departamentul de Pediatrie, Oncologie și Hematologie al Spitalului Universitar din Lodz din Polonia; organizația internațională St. Jude Global; Societatea Spaniolă de Hematologie și Oncologie Pediatrică și Serviciul de Sănătate din Madrid.

Pe de altă parte, pe parcursul zilei de astăzi este de așteptat ca la Publicul să sosească un autobuz cu cetățeni ucraineni din Polonia. Spitalul de Asistente Isabel Zendal, pentru a primi îngrijiri medicale. În primul rând, vor fi supuși unui test de diagnosticare pentru infecția activă (PDIA) pentru COVID-28. În cazurile care sunt pozitive, aceștia vor putea să respecte izolarea în același centru al Comunității Madrid, precum și să primească și orice tip de nevoie de sănătate. De la începutul invaziei rusești în Ucraina, 140 au sosit deja în regiune oameni care au cerut acest tip de asistență.

Sursa : Comunitatea Madrid – Comunitatea Madrid va oferi asistență medicală în patru spitale publice pentru 19 copii din Ucraina care au nevoie de tratament pentru cancer