Comunitatea Madrid a identificat douăzeci de terenuri publice cu mai mult de 2.000 metri pătrați și acces facil la alimentarea cu energie electrică care permit instalarea de centre de date, care ar face posibilă adăpostirea unei cantități mari de echipamente electronice și informatice. Cele mai multe dintre ele au fost situate în sudul regiunii, în special în municipiile Fuenlabrada și Getafe.

Ministrul regional pentru Mediu, Locuință și Agricultură, Paloma Martín, a făcut referire la acest lucru în timpul inaugurarii INMODATA 90, primul forum imobiliar pentru investitori și operatori specializați în acest domeniu, organizat de Școala de Afaceri CESINE, în colaborare cu Revista Metros2, care se desfășoară astăzi în capitală. Întâlnirea a făcut posibilă abordarea provocărilor cu care se confruntă sectorul și a oportunităților sale de dezvoltare și extindere.

Martín a subliniat că „Executivul regional lucrează la elaborarea unui Plan regional de Atragerea de centre de date care pot răspunde cererii tot mai mari a acestui mediu”. „Verificăm importanța unei industrii cheie pentru a realiza o economie digitală activă, capabilă să creeze locuri de muncă, să atragă investiții și să rețină talentele pe teritoriul nostru, întrucât avem o poziție geografică privilegiată ca poartă de intrare către Statele Unite, America Latină și Africa. , prin diferite cabluri submarine”, a explicat el.

În prezent, Comunitatea Madrid a devenit o piață de referință în sudul Europei, concentrând un total de 31 centre de operare cu aceste caracteristici, care reprezintă mai mult de 90% din capacitatea totală la nivel național. În plus, conform INE, 33% din locurile de muncă legate de digitalizare din Spania se găsesc în regiune.

Astăzi, în lume există aproximativ opt milioane din aceste resurse de calcul, ceea ce confirmă faptul că industria este în plină ascensiune și că digitalizarea este stabilită ca fiind decisivă, nu numai când vine vorba de canalizarea relațiilor în societate, ci de asemenea, ca pivot esențial asupra căruia tot mai multe companii își concentrează strategiile.

În acest sens, Martín a afirmat că „ne aflăm la o cheie pentru a iniția sau a revigora o transformare din companiile și administrațiile publice înseși”. Din acest motiv, a evidențiat angajamentul Guvernului de la Madrid de a dezvolta în această legislatură contul digital al cetățeanului și al companiei, care să permită utilizatorului acces unic la o Administrație 2.0, facilitând în timp real și de pe mobil cunoașterea stării. a procedurilor; sau implementarea istoriei sociale unice, instrument care va îmbunătăți eficiența în managementul serviciilor publice prin conținutul de informații despre fiecare madrilen în ceea ce privește îngrijirea socială, locuință, angajare sau educație.

Sursa: Comunitatea Madrid – Comunitatea Madrid identifică douăzeci de parcele publice în care pot fi instalate centre de date2022