Comunitatea Madrid găzduiește în acest weekend în Sierra Norte turul ciclism Madrid 7 Picos, un eveniment sponsorizat de guvernul regional. Ministrul adjunct al Sportului, Alberto Tomé, a fost prezent la startul primei dintre cele două etape în care este împărțită cursa.

Provocarea, la care participă 600 bicicliști, constă în ajungerea în porturile Morcuera, Canencia, Cardoso, La Hiruela și pe înălțimile Campadales, Robledillo și Puebla. Pentru a face acest lucru, un traseu de 230 kilometri și 4.17 metri de diferență de înălțime acumulată care trece prin cele șapte vârfuri în cele două zile în care se desfășoară cursa. Pe ambele trasee, atât startul, cât și linia de sosire sunt în Buitrado del Lozoya.

Campionul Turului Franței și al La Vuelta Ciclista España de două ori, Pedro Delgado, și campioana spaniolă XCO, campioana spaniolă XCM și runner-up european XCM, Clàudia Galicia, s-au alăturat acestei provocări în calitate de ambasadori ai evenimentului, care este deschis tuturor persoanelor de peste 18 ani federați care au formalizat înscrierea.

Inițiativa, care își aniversează prima ediție, concepe ciclismul ca un exercițiu pentru sport, agrement, turism sau scopuri culturale. Este inspirat de cele șapte stele ale drapelului Comunității Madrid și de sutele de sportivi care vin în fiecare weekend cu bicicleta pentru a se bucura de această disciplină și de Sierra Norte.

Toate informațiile despre cursă pe site-ul său oficial: www.magdrid7picos.com .

Sursa: Comunitatea Madrid – 230 Comunitatea Madrid găzduiește un tur de ciclism care va încununa șapte vârfuri din Sierra de Nord