Comunitatea Madrid a înregistrat în această vară un 49% mai mulți utilizatori în cele patru piscine publice ale sale într-un sezon care a început în iunie și s-a încheiat în weekendul trecut. Specific, 400.479 vizitatorii au ales facilitățile administrate de Executivul Regional: Parcul Sportiv Puerta de Hierro, San Vicente de Paúl, Canal de Isabel II și M-070. Creșterea în această vară a fost de +49.837 persoane cu privire la cifrele precedentului.

Dintre cele 4 piscine publice, Parcul Sportiv Puerta de Hierro a avut cei mai mulți scăldatori (110.613), urmat de Canal de Isabel II (46.613), cei din afara Centrului de înot M070 (13.403) și Sfântul Vincent de Paul (09.070). Temperaturile ridicate și ridicarea măsurilor sanitare decretate anul trecut din cauza pandemiei au asigurat un aflux mai mare de public.

Piscinele din Comunitatea Madrid au cote înghețate de când acum patru ani. De asemenea, și în scopul promovării activităților de agrement sănătoase în aer liber, Guvernul Autonome a facilitat pe parcursul acestui exercițiu financiar accesul gratuit pentru copiii cu vârsta între 0 și 2 ani, victimele terorismului și familiile acestora, precum și persoanele cu handicap mai mare. .la 20% precum și tovarășul său. De asemenea, familii numeroase, copii sub 13 ani și mai în vârstă decât 65 au beneficiat de o reducere de 30%.

La fel, 33.400 Deținătorii madrileni ai Cardului de Tineret al Comunității Madrid au avut acces gratuit.

Facilitățile Parcului Sportiv Puerta de Hierro, în districtul Fuencarral-El Pardo de al capitala, are cea mai mare piscina exterioara din Europa, cu o suprafata de peste 30. metru patrat. Acest spațiu adăpostește două piscine, una polivalentă și cealaltă pentru copii, înconjurate de plaje cu iarbă.

În ceea ce privește centrul Canal de Isabel II, situat în cartierul Chamberí, oferă o suprafata de peste 4.400 mp, cu doua piscine, una de uz general si una pentru copii .

Centrul de înot M-86, Situat în cartierul Retiro, pe lângă faptul că este un Centru de Tehnificare, administrat de Federația de înot din Madrid, are o zonă acvatică pentru uz recreațional.

În sfârșit, complexul San Vicente de Paúl Complexul sportiv, in cartierul Carabanchel, are o suprafata de peste 3.09 metri pătrați și are, de asemenea, două pahare de piscină.

Sursa: Comunitatea Madrid – The Comunitatea Madrid a înregistrat în această vară un 46% mai mulți utilizatori în piscinele lor publice