#Madrid –

Pe parcursul anului universitar 2022/2023, Comunitatea Madrid a instruit peste 5.800 de studenți din o sută de centre educaționale din regiune în utilizarea responsabilă a metroului, grație programului AulaMetro. Prin acest proiect, subteranul dezvoltă diferite activități destinate elevilor de vârste și nevoi diferite, în care se face cunoscută importanța acestui mijloc de transport din punct de vedere istoric, tehnologic și în domeniul sustenabilității.

În plus, începând din luna septembrie a anului viitor, această inițiativă se va extinde și la Educația timpurie, așa că va fi disponibilă copiilor și tinerilor madrileni de toate ciclurile și învățământul special.

În cele zece linii care alcătuiesc AulaMetro, secțiuni precum, Avem grijă de planetăla care s-au înscris aproape 1.000 de școlari de clasele I, II și III, care urmărește să-și întărească atitudinea pozitivă față de transportul în comun cu tehnici interactive și motivante.

În mod similar, peste 3.000 de elevi din clasele a patra, a cincea și a șasea au primit cunoștințe de bază despre utilizarea responsabilă a metroului cu cursul, Învățăm să călătorim singuri; iar peste 1.300 de tineri din studii medii, bacalaureate, superioare și universitare au participat la activități în care au aflat despre istoria companiei și avantajele folosirii underground-ului.

La fel, cei aproape 400 de persoane cu dizabilități intelectuale care și-au manifestat interes pentru curs, Îmi întăresc autonomiacare vizează creșterea autonomiei lor ca călători suburbani prin gimcane și tururi ale liniei pentru a afla funcționarea și elementele principale ale acesteia.

De asemenea, în cursul anului 2022/2023, Metro de Madrid a participat, în premieră, la Programul 4 ESO+company, primind aproximativ douăzeci de școlari aflați în ultimul an de învățământ obligatoriu să efectueze o ședere educațională la sediul companiei și să explice munca care se face acolo.

Toate activitățile descrise mai sus sunt gratuite și pot fi găsite pe site-ul companiei (www.metromadrid.es).

Sursa: Comunitatea Madrid – Comunitatea Madrid formează peste 5.800 de studenți în utilizarea responsabilă a metroului în anul universitar 2022/2023