#Madrid –

Astăzi, la ceremonia de închidere a celui de-al XIII-lea Congres Național de Inovare și Servicii Publice, Comunitatea Madrid și-a prezentat inovațiile pentru modernizarea municipalităților din regiune. În timpul participării sale la acest simpozion, viceministrul Președinției și Administrației Locale, José Antonio Sánchez, a detaliat modul în care guvernul regional a consolidat transmisia digitală către localități sau implementarea infrastructurii care va fi cheia dezvoltării și transformării acesteia.

Scopul este ca cele 144 de municipii cu mai puțin de 20.000 de locuitori să poată avea soluții virtuale de management, de exemplu, pentru contabilitate, plata salariilor, colectarea impozitelor sau arhivarea informațiilor.

De asemenea, Sánchez a subliniat că obiectivul este de a realiza o administrare 100% digitală. De fapt, guvernul regional primește deja mai mult de jumătate din proceduri electronic; Mai exact, 53,3% sunt depuse prin sediul lor electronic.

Viceministrul a raportat că orașele mai mici vor fi ajutate în acest proces, „pentru a garanta că toți madrilenii pot accesa servicii birocratice digitale și de calitate superioară, oriunde ar locui”.

Acest forum desfășurat la Madrid, sponsorizat de Direcția Generală de Reechilibrare Teritorială, constituie principala întâlnire națională privind inovarea și administrația electronică. Evenimentul reunește o sută de reprezentanți de la toate nivelurile Administrațiilor Publice și cele mai relevante companii din sector legate de subiect în peste 50 de prezentări și 25 de workshop-uri.

Sursa: Comunitatea Madrid – Comunitatea Madrid expune inovațiile pentru modernizarea municipalităților la cel de-al XIII-lea Congres Național de Inovare și Servicii Publice