#Madrid –

Comunitatea Madrid a reunit producători, experți, consumatori, organizații de promovare și reprezentanți ai sectorului fructelor și legumelor la IFEMA în cea de-a XV-a ediție a Fruit Attraction.

Târgul, care s-a impus ca cel mai important din sectorul primar, cu peste 90.000 de vizitatori din 140 de țări, a avut anul acesta nouă pavilioane și o reprezentare largă, atât națională, cât și internațională. În special, târgul are întregul lanț valoric al sectorului, logistică și transport, procesare, refrigerare, control al calității, ambalare, produse fitosanitare, îngrășăminte și servicii suport (consultanță, finanțare comerț, ETT, certificare etc.).

Târgul a servit și pentru a afla despre cele mai recente progrese în domeniul inovației din sector, Agro inteligentă pentru a crește productivitatea, dezvoltarea biotehnologiei pentru a face produsele mai rezistente și noi produse ecologice.

Comunitatea Madrid, prin intermediul Fereastră unică pentru internaționalizare (VUI), a fost prezent în Atractie de fructerăspunzând întrebărilor companiilor, extinzând contactele și sprijinind sectorul.

La fel, studenții cursului program de tehnicieni în comerț exterior Aceștia au putut vizita târgul, unde personalul IFEMA le-a explicat modul de funcționare a instituției și a târgului. Începând din ianuarie, aceștia își vor alătura destinațiile internaționale timp de un an ca training pentru a-și dezvolta ulterior cariera în zona internațională a principalelor companii spaniole.

În primele șapte luni ale anului 2023, Comunitatea Madrid a înregistrat 31,8 miliarde de euro în exporturi de mărfuri (+4,3% față de an). Vânzările realizate de regiunea noastră în străinătate reprezintă 12,3% din totalul exportat în Spania în luna iulie.

Deși sectorul nu are o pondere reprezentativă în economia de la Madrid, poate fi evidențiat efectul motor în alte sectoare de aprovizionare (îngrășăminte, produse fitosanitare sau utilaje), logistică sau inovare. De altfel, Comunitatea Madrid are în rețeaua sa de institute madrilene de studii avansate (IMDEA) un institut dedicat alimentației, de unde lucrează pentru dezvoltarea și competitivitatea industriei agroalimentare.

Sursa: Comunitatea Madrid – Comunitatea Madrid, epicentrul comerțului cu fructe și legume