#Madrid –

Comunitatea Madrid a fost distinsă în cea mai recentă ediție a premiilor naționale TOP 20, cu un total de 18 recunoașteri acordate diferitelor spitale ale Serviciului de Sănătate din Madrid (SERMAS), atât pentru managementul acestora, cât și în diferite domenii clinice.

În categorie Managementul global al spitalelor Au câștigat șase centre din rețeaua de spitale publice din Madrid: Puerta de Hierro Majadahonda, Getafe, Infanta Cristina (Parla), Fundación Jiménez Díaz (Madrid), Rey Juan Carlos (Móstoles) și Torrejón.

La fel, pe specialități, spitalele publice din Madrid au mai obținut alte 12 premii: Getafe (Inimă și musculo-scheletice), Gregorio Marañón (Digestive și respiratorii), 12 octombrie (Foarte înșirate), Henares (Rinichi și tractul urinar), Fundația Jiménez Díaz (Rinichi și tractul urinarși Digestiv), Infanta Elena (Digestiv și UTI), Villalba (UTI) și Torrejón (femei).

Un total de 185 de spitale spaniole au participat la această a XXIV-a ediție a Top 20 de premii, 57% dintre ele publice și 43% private. Aceste recunoașteri de specialitate, acordate anual de multinaționala americană gIQVIA, evaluează centrele de sănătate din Spania, în funcție de dimensiunea și gradul de specializare, pe baza unor indicatori de calitate, funcționare, eficiență și bune practici.

Sursa: Comunitatea Madrid – Comunitatea Madrid, distinsă cu 18 premii TOP 20 pentru spitalele sale publice