Președintele Comunității Madrid, Isabel Díaz Ayuso, a lăudat astăzi figura politicianului basc Gregorio Ordoñez, asasinat în urmă cu 28 de ani de gruparea teroristă ETA, asigurând că „absența lui va fi cea mai puternică formă de prezență” și subliniind că , așa cum a făcut el, „trebuie să reamintim dușmanilor Spaniei și statului de drept că Națiunea noastră nu este ferma nimănui”. Acest lucru a fost făcut în cadrul participării sale la actul de omagiu fostului deputat regional și viceprimar al Consiliului Local San Sebastián, care a avut loc în grădinile care îi poartă numele, din capitală.

„Trebuie să le spui unor partide că par să sufere de sindromul Stockholm, pentru că întotdeauna îi răsplătesc pe cei neloiali și uită de adevărata Spanie, care este fidelă”, a continuat Díaz Ayuso, care a subliniat că „uneori crede că, a avut ( Ordoñez) a trăit, istoria Țării Bascilor și poate a întregii Spanie, ar fi diferită”. Gregory a fost minunat. Sperăm să fim la înălțimea cine va fi mereu o inspirație pentru atât de mulți”, a conchis el.

Sursa: Comunitatea Madrid – Díaz Ayuso își amintește de Gregorio Ordoñez, asasinat de către ETA în urmă cu 28 de ani: „Lipsa lui va fi cea mai puternică formă de prezență”