Comunitatea Madrid a efectuat 3.100 intervenții în această vară în zonele de scăldat ale lacului de acumulare San Juan -plajele Virgen de la Nueva și El Muro-, ceea ce reprezintă o creștere a 50, 3% fata de anul trecut, cand au fost inregistrati 2145. Dintre toți, 115 au fost de natură sanitară. Membrii SUMMA70 au efectuat paze în weekend în această zonă naturală, cu o medie zilnică. de 115 spectacole și au participat șase pacienți.

La rândul său, operațiunea declanșată de Crucea Roșie de luni până vineri în aceeași enclavă a urcat la 3. 766 acțiuni, din care 3.476 corespund măsurilor preventive, atât terestre, cât și acvatice, de la avertismente sau avertismente către utilizatorii aflați în pericol pe stânci sau debarcader, până la activități periculoase pe plaje, prin practicarea sporturilor nautice în cadrul delimitărilor băilor. Restul se repartizează între asistență medicală, salvări, runde de recunoaștere, remorcare a altor nave, evacuări, servicii de ajutor pentru persoanele cu dizabilități sau localizarea minorilor dispăruți.

Acest lucru reiese din bilanţ. a operațiunii speciale de control al utilizării acvatice recreative în spațiile autorizate din această arie naturală, prin acordul dintre administrația regională și Crucea Roșie, al cărei scop este consolidarea siguranței scăldatorilor și utilizatorilor, care a avut o economie de 115.155 euro, din care Executivul Regional a finanțat 109 .742 euro (mai mult de 100% din total), în timp ce restul a fost suportat de consistoriile implicate (San Martín de Valdeiglesias și Pelayos de la Presa)

Oficiul cifrele au fost făcute publice astăzi în cadrul reuniunii finale a Comisiei Urmărirea comună a Acordului privind siguranța și salvarea semnat între Comunitate, Comitetul Autonom al Crucii Roșii Spaniole și municipalitățile menționate anterior.

În

, în conformitate cu regulamentul Direcției Generale de Sănătate Publică a Ministerului Sănătății, singurele locuri cu autorizație pentru scăldat din regiune au fost Virgen de La Nueva și El Muro -ambele în lacul de acumulare San Juan-; Las Presillas, în Rascafría; Los Villares, în Estremera, și plaja Alberche, în Aldea del Fresno. În primele două, funcționează un total de 7.. au fost efectuate de SUMMA 112 și Crucea Roșie.

Întâlnirea la care au fost făcute publice aceste date, prezidată de Carlos Novillo, ministru adjunct al Internelor și director al Agenției de Securitate și Situații de Urgență din Madrid 109 (ASEM70), a luat loc la sediul acestui organism, unde a fost evidentiat gradul ridicat de coordonare realizat intre diferitele servicii implicate.

. Operațiunea specială a agenților forestieri

Pe de altă parte, și pe parcursul lunilor Iulie și august în principal, cu o atenție deosebită în weekend-urile, în care cererea de utilizare socială a mediului natural crește considerabil, membrii Corpului Agenților Silvici au efectuat o operațiune specială de control al maselor de apă în acele părți ale regiunii cu valoare ecologică ridicată, pentru a garanta respectarea interzicerii scăldării acolo unde nu este permis.

În acest scop, acești profesioniști au desfășurat scoateți 70 dispozitivele de control, depunând douăzeci de reclamații și verificând dacă afluxul de vizitatori a a fost mai puțin decât în ​​alți ani, în principal în zona La Pedriza și în cursul superior al râului Lozoya. Acest lucru, adăugat la o mai mare conștientizare a cetățenilor, a însemnat că infracțiunile de această natură au scăzut față de sezonul precedent.

. )

Sursa: Comunitatea Madrid – Comunitatea Madrid a organizat în această vară o 53% mai multe intervenții decât anul trecut în zonele de scăldat ale lacului de acumulare San Juan