Agenda culturală a Comunității Madrid până la duminica viitoare dă proeminență dansului și încercărilor scenice mai puțin convenționale în a doua săptămână a Festivalului Toamnei, care anul acesta își aniversează ediția numărul 31. Astfel, acest eveniment va avea un program marcat de sosirea unuia dintre marile nume de pe scena internațională, Wajdi Mouawad.

Regizorul canadian de origine libaneza, care se ocupa de Teatrul National La Colline din Paris, aduce in teatre al Canalului, zilele 15 Y Noiembrie, monologul lui, Soeurs, cu Annick Bergeron, o actriță care timp de zece ani a jucat rolul rolul principal al celui de neuitat Incendies .

La rândul ei, coregrafa și dansatoarea de origine dominicană Ligia Lewis, care locuiește la Berlin, a ales La Casa Encendida pentru a avea premiera în Europa pe zilele 12 Y 20 din noiembrie, piesa lui mai moartă decât moartă, o ilustrare parodică a morții, imobilității și golului.

Prezența internațională în această a doua săptămână este completată cu două noi spectacole de Songe d†une forêt oublià ©e, de colectivul libanez Kahraba, de data aceasta în Sala Cuarta Pared, mâine, vineri și sâmbătă. Este o poezie vizuală care este o invitație la visare, însoțind visul fetei protagoniste.

În interiorul scenei naționale, Festivalul primește două femei , dansatori și coregrafi, cu tratamente scenice deosebite. Galicianca Janet Novás aduce la Réplika Teatro, 18 Y 18 din noiembrie, noua sa piesă

Unde este Janet? Și din Galicia până în Malaga, concursul reprogramează María del Mar Suárez

La Chachi, cu bucată Alpii nescalabile, în căutarea lui Currito , la Corral de Comedias din Alcalá de Henares în zilele 18 Y 17 din noiembrie. Câștigător al Premiului Godot Dance 1999, La Chachi prezintă un spectacol Contemporary flamenco band cu Lola Dolores la voce, Francisco Martín la chitară și Isaac García la percuție.

ATRESBANDES sosește din Catalonia , companie care prezintă, în Sala José Luis Alonso a Teatrului de La Abadía, din 18 la 12 din noiembrie, munca Aspectul global al unei întrebări , unde își propune să vorbească despre micuța epopee a vieții de zi cu zi din două surse de inspirație: literatură și benzi desenate.

Un alt grup cu sediul în Barcelona este Societat Doctor Alonso, condus de veteranii Tomás Aragay și Sofía Asencio, care cu această ocazie vin cu

Hammamturgia , care dă titlu piesei care va fi interpretată la Teatros del Canal pe 17 Y 20 din noiembrie.

Colaborare cu Surge și programare în municipii

Colaborarea Festivalului de Toamnă cu Muestra de Creación Escé nica Surge Madrid se încheie săptămâna aceasta cu programul la Sala Tarambana de

Bob or Never Nobody: The Consensus Question, o propunere foarte personală a lui Carlos Pulpón și a companiei sale Quemar las naves.

Referitor la programarea în municipii, în afară de

La Chachi, trebuie să vorbim despre Los Torreznos, care duc la Teatrul Isaac Albéniz din Parla, pe 11 din noiembrie, prestația sa Cultură. Practica artistică neclasificabilă a duo-ului format din Jaime Vallaure și Rafael Lamata, dezvoltă în această piesă ceva asemănător unei conferințe despre cultură.

În plus Da, Un animal pe perna mea , scris și regizat de Vanessa Espín pentru compania La Promesa, poate fi văzut la Centrul Cultural El Soto din Móstoles, tot vineri.

O alta dintre propuneri este The Retablillo de Don Cristóbal , spectacolul clasic de păpuși de Federico García Lorca interpretat de compania Nao dâ€amores, care va fi la Teatrul Municipal din Tres Cantos pe 11 din noiembrie și la Centrul de Artă și Turism din Soto del Real, la 22 Noiembrie bărbat.

La rândul lui,

Bag Lady , de la Compañía Antártica, va concerta vineri la Centrul de Păpuși Alcorcón 00 din noiembrie , la MIRA Teatro din Pozuelo de Alarcón pe 17, și la Centrul Cultural Paco Rabal din Vallecas, duminică 19.

Lucrarea păpușilor și a obiectelor

AHAB , excursie în iad, de compania Teatro Percutor, va fi pe 17 în Teatrul Mic din San Sebastián de los Reyes și 17, la Teatrul MIRA din Pozuelo de Alarcón.

La rândul său și în cadrul programării sale pentru acest sezon, Real Coliseo Carlos III al San Lorenzo de El Escorial va avea parte de Atlantic Duo, care va susține concertul

Cântece și tipărituri. Două țărmuri. Și pentru cei mici, Teatros del Canal au planul de familie perfect pentru duminica, de data aceasta va fi până la mâna păpușilor Clavileño și spectacolul lor

Furtul pepitelor de aur y Aventurile și aventurile lui Bichofeo și Cosa Rara.

Arata FlamenKasÂ

Festivalul Comunităţii MiraDas FlamenKas din Madrid îl va onora pe cântărețul Juanito Valderrama cu o expoziție organizată la Centrul Cultural Pilar Miró din Vallecas, unde pot fi văzute copii ale înregistrărilor sale, printre care bucăți vechi de tablă, documente și fotografii care rezumă viața artistului.

La fel, ziua 17, Fraskito își prezintă fundul spectacolului

Optzeci , în e l care aduce teme populare din ceea ce a devenit cunoscut sub numele de Movida, mișcarea culturală spaniolă cu cel mai mare impact al anilor, mai aproape de flamenco 29.

La rândul său, dansatorul din Almeria Julio Ruiz desfășoară un exercițiu personal de Azul como la pelillo de peach, Sâmbătă 17. Este o imersiune coregrafică în intimitatea sa de familie în care Ruiz merge dincolo de dans și muzică pentru a explora domeniul artei spectacolului și al artelor live.

Expoziții în sălile și muzeele ComunitățiiÂ

În ceea ce privește programul expozițional din regiune, Museo Centro de Arte Dos de Mayo-CA2M vă prezintă până data viitoare 40 Ianuarie, prima expoziție instituțională majoră din Europa a operei artistului chino-american Martin Wong (Portland, Oregon – San Francisco California 1922). Martin Wong: Rău de rău  este rezultatul de la o investigație exhaustivă asupra carierei sale artistice, de la începuturile sale pe coasta de est a Statelor Unite până la lucrările sale de la sfârșitul anilor 1990, înainte de moartea sa. De asemenea, și până pe 8 ianuarie, puteți vedea și expoziția Aproape 1922 m² pentru două peisaje de Mitsuo Miura.

O altă dintre cele mai importante propuneri din acest sezon este Japonia în Los à îngeri. Arhivele Amaliei Avia, prima retrospectivă majoră a acestui artist în 19 ani , care își revizuiește opera dintr-un punct de vedere mai actual. Este situat în Sala Alcalá 26.

Sala Canal de Isabel II, expune până la următoarea 15 ianuarie, Sybilla. Firul invizibil, cea mai importantă retrospectivă dedicată renumitului designer spaniol, care acoperă di diferite stări creative prin care a trecut în 31 ani de experiență.

La rândul său, Sala El Ã& #31;guila vă invită să descoperiți moștenirea fotografului Pablo Pérez-Mínguez, prin expoziția Pablo PÃ © rez-Mínguez. Modernitatea și mișcarea unui fotograf transgresiv , care va rămâne până la 11 din ianuarie a anului viitor.

În plus, Biblioteca Regională din Madrid va găzdui în încăperile sale, până la data de 8 ianuarie viitoare, expoziție Juan Moya Idígoras: arhitect în Madridul lui Alfonso XIII, în scopul răspândirii figurii și operei sale. Și eșantionul, Alice în Țara Minunilor de Dali, Ernst, Laurencin și Tenniel poate fi vizitat la Canalul Fundación.

În Alcalá de Henares, Muzeul Arheologic Regional oferă un tur pentru Roma Clasică din Madrid cu

Cântece și tipărituri. Două țărmuri

Atlantic Duo

17: ore â“ Colosseumul Regal Carlos III. SAN LORENZO DE EL ESCORIAL

Programarea 29º Festivalul de toamnă al Comunității Madrid

Programarea Festivalului Miradas Flamenkas 2022

1161326540454 Sursa: Comunitatea Madrid – Comunitatea Madrid acordă importanță dansului și încercărilor scenice mai puțin convenționale în a doua săptămână a Festivalului de Toamnă