#Madrid –

DE ASOCIAȚIA FRANCISCA DE PEDRAZA A ALCALÁ DE HENARES

Centrul de Sănătate María de Guzmán al Serviciului de Sănătate din Madrid din Alcalá de Henares a primit premiul VII Francisca de Pedraza, o distincție pe care asociația Alcalá care îi poartă numele o acordă în recunoaștere a persoanelor, entităților și organizațiilor care se remarcă prin angajamentul lor. la lupta împotriva violenței de gen. Este pentru prima dată când această entitate premiază o instituție sanitară. Dispozitivul de Asistență Primară deservește aproximativ 20.700 de rezidenți, este un centru didactic asociat Universității din Alcalá și a desfășurat diverse acțiuni în ultimii ani pentru a face vizibile problemele sociale și a promova egalitatea.

Pe 13 septembrie, echipa de la Centrul de Sănătate María de Guzmán a câștigat unul dintre popularele „Francisquitas”, un premiu pe care mai mult de o duzină de instituții, profesioniști, companii și proiecte de referință în acest domeniu îl primesc în această ediție. Premiul a fost strâns, în numele colegilor săi, de directorul Centrului de Sănătate, Jesús Estal, medicul de familie Fabiola Calderón, asistentul social Alfonso Seco, psihologul Eva Rodríguez Pedraza și fosta șefă de asistentă medicală Mónica Escribano a Centrul de Sănătate María de Guzmán. Este situat pe strada Juan de Borgoña din districtul V din Alcalá de Henares.

În ultimii ani, profesioniștii de la centrul María de Guzmán au organizat diferite acțiuni în cadrul Zilei Femeii și a Zilei împotriva violenței de gen, de la proiecții video la lecturi de povești și poezii, precum și diferite inițiative originale, cum ar fi decorarea. unități sanitare cu adjective pozitive îndreptate către femei și afișe cu scurte biografii ale cetățenilor care s-au remarcat la vremea lor.

În aceeași linie, centrul de sănătate a fost scena unei întâlniri cu emblema daavalanşă si femeiecare a reunit utilizatori de toate vârstele pentru a-și aborda sănătatea dintr-o perspectivă de gen și a împărtăși preocupările. La aceste activități au participat și asistentele Alba del Moral și Flor Miño, psihologul Beatriz Torres și personalul unității administrative.

Maria de Guzman

Centrul de Sănătate María de Guzmán este o referință în formarea și îndrumarea medicilor interni rezidenți (MIR) și, mai recent, a asistentelor interne rezidente (EIR), și este atașat Direcției de îngrijire de Est a Managementul Asistenței Primare.

Se întâmplă că își datorează numele Mariei Isidra de Guzmán y de la Cerda, cunoscută sub numele de doctor din Alcalácare a fost prima femeie din Spania care a deținut, la sfârșitul secolului al XVIII-lea, diploma universitară de Doctor și demnitatea de Academic de Onoare al Limbii.

Fotografiile sunt atașate acestei știri prin amabilitatea asociației Imagen en Acción.

Sursa: Comunitatea Madrid – Centrul de sănătate María de Guzmán din Comunitatea Madrid este premiat pentru angajamentul său împotriva violenței de gen