#Madrid –

Comunitatea Madrid a deschis perioada de solicitare a ajutorului pentru prelungirea studiilor în străinătate în anul universitar 2022/23. Apelul se adresează studenților care studiază limbi străine, muzică, dans, artă dramatică, design, conservare și restaurare a bunurilor culturale, precum și arte plastice și design.

Sumele maxime care pot fi primite variază până la 5.000 de euro în cazul unei țări europene sau 7.000 în restul lumii. Bugetul alocat acestei acțiuni se apropie de 170.000 de euro, care vor fi utilizate pentru acoperirea costurilor de înscriere sau înscriere, deplasare, cazare, întreținere, transport local, asigurări de accidente și materiale necesare desfășurării studiilor.

Solicitanții care au desfășurat activitatea în străinătate în anul universitar curent 2022-23 pot procesa acest ajutor electronic pe web https://edicion.sede.comunidad.madrid/ayudas-becas-subvenciones/ayudas-ampliacion-estudios-extranjero-5. Printre cerințele necesare pentru obținerea acestuia se numără să ai sub 34 de ani și să fi obținut o medie minimă de nota 8 la finalul tuturor diplomelor din centrele publice corespunzătoare certificării sale din Comunitatea Madrid. De asemenea, se va pune în valoare curriculumul oferit, recomandările și interesul și calitatea proiectului.

Pot accesa și studenții care au demonstrat talent și calificări înalte în domeniul artistic încă de la o vârstă fragedă. În acest caz, ele trebuie să fie avizate de profesioniști de prestigiu național sau internațional recunoscut.

Sursa: Comunitatea Madrid – Comunitatea Madrid deschide perioada pentru a solicita granturi pentru prelungirea studiilor în străinătate în anul universitar 2022/23