#Madrid –

Comunitatea Madrid promovează autonomia personală a vârstnicilor din regiune prin diferite ateliere și activități care au loc în reședințe și Centre de zi publice. Ministrul Familiei, Tineretului și Politicii Sociale, Concepción Dancausa, a vizitat astăzi reședința Vallecas, unde un grup de utilizatori au efectuat o lectură dramatizată a diferitelor texte pentru a sărbători începerea Târgului de Carte, care va avea loc în Parcul din El. Retiro în capitală din 26 mai până pe 11 iunie.

Grupul de lectură s-a format de Crăciunul 2020 și de atunci a participat la serbările pe care acest centru le organizează cu ocazia anumitor date. În prezent, este format din nouă persoane, ale căror vârste variază de la 67 la 95 de ani. Este un grup terapeutic, coordonat din cadrul Departamentului de Psihologie, cu scopul de a contribui la activarea memoriei pe termen scurt, mediu și lung a participanților, precum și la stimularea atenției, creativității și memoriei.

Consilierul s-a bucurat de această inițiativă alături de restul rezidenților și a subliniat că „aceștia contribuie la menținerea facultăților cognitive ale vârstnicilor, le îmbunătățesc abilitățile fizice, le întăresc stima de sine și își extind relațiile sociale”.

Programul de revitalizare se desfășoară în cele 25 de reședințe publice ale Agenției de Asistență Socială din Madrid (AMAS) și în Centrele sale de zi cu scopul de a desfășura activități socioculturale, recreative și educaționale, încurajând participarea vârstnicilor la viața socială a centru prin ocuparea timpului liber și dezvoltarea hobby-urilor lor.

Inițiativele includ discuții și dezbateri, cinema-forum, jocuri cooperative și sportive, activități intergeneraționale sau activități care vizează participarea familiilor și ateliere creative de meșteșuguri, management emoțional sau literatură. În plus, sunt organizate spectacole artistice și culturale, vizite, sărbători aniversare și date speciale.

Sursa: Comunitatea Madrid – Comunitatea Madrid promovează lectura în reședințele sale publice pentru a consolida autonomia personală a persoanelor în vârstă