#Madrid –

Comunitatea Madrid deschide în acest an universitar 2023/24 o catedra de prevenire a riscurilor profesionale la Universitatea Complutense din Madrid (UCM). Acordul de colaborare dintre ambele instituții va permite dezvoltarea unor proiecte de cercetare-dezvoltare în acest domeniu.

Obiectivul acestei inițiative, semnată de Institutul Regional pentru Securitate și Sănătate în Muncă (IRSST) al Ministerului Economiei, Finanțelor și Ocupării Forței de Muncă, este de a stabili o platformă de generare și transfer de cunoștințe între companii și lumea universitară, precum și dezvoltare practică și inovare în aceste domenii.

sub nume Catedra IRSST-UCM: C+D+i pentru prevenirea riscurilor profesionale, cultura preventiva si bunastarea ocupationalaVor fi analizate instrumente de evaluare a factorilor psihosociali, pe lângă oferirea de sesiuni informative, pregătire pentru personalul universitar, granturi pentru proiecte de master și teze de doctorat, precum și premii pentru studenții care dezvoltă inițiative legate de aceste domenii.

Acordul prevede investiția de către Comunitatea Madrid a 180.000 de euro pentru finanțarea activităților sale în anii academici 2023/24, 2024/25 și 2025/26, care vor fi întotdeauna legate de formare, diseminare și transfer de cunoștințe și promovare. de R+D+i.

Acordul semnat cu UCM, publicat în Buletinul Oficial al Comunitatii Madrid -BOCM-, nu presupune crearea de noi organizații și este inclusă în obiectivul VI Master Plan de Prevenire a Riscurilor Ocupaționale de promovare a cercetării privind efectele condițiilor de muncă asupra sănătății. De asemenea, se alătură altor catedre cu același scop dezvoltate împreună cu alte universități precum Politehnica și Carlos III.

Sursa: Comunitatea Madrid – Comunitatea Madrid deschide acest curs o catedra la Universitatea Complutense privind prevenirea riscurilor profesionale