Comunitatea Madrid a început astăzi campania informativă Gazul întotdeauna cu securitate care include recomandări pentru ca cetățenii să folosească eficient cazanele pe gaz. Ministrul Mediului, Locuinței și Agriculturii, Paloma Martín, a prezentat această acțiune în timpul vizitei sale la sediul Nedgia, una dintre cele cinci entități care colaborează la implementarea acesteia.

Această inițiativă, Întotdeauna cu securitate, va apărea în media digitală până la 31 din decembrie și include mesaje pentru cetățeni pentru a le menține în stare bună, asigurați-vă că orificiile de ventilație nu sunt înfundate, ventilație, verificați dacă flacăra este întotdeauna albastru și că buteliile nu sunt depozitate în zone care pot atinge temperaturi ridicate. Campania va fi finanțată cu fonduri contribuite de Nedgia, Repsol, Madrileña Red de Gas, Agremia și Sedigas și va fi coordonată de Comunitatea Madrid.

Martín a subliniat că, cu aceste sfaturi, â&#128 ;€ dorim să evităm accidente precum exploziile sau otrăvirea cu monoxid de carbon care sunt produse. prin lipsa de întreținere a aparatelor, combinată cu probleme de ventilațieâR €. A€œ Pentru guvernul regional este o prioritate să îi ajutăm pe cetățeni să economisească energie și să polueze mai puțin în fiecare zi și ne asigurăm că o fac cu securitate maximă posibilăâ€ߦ, a insistat.

Trecut În octombrie, președintele Díaz Ayuso a anunțat un nou plan de reînnoire a cazanelor pentru Comunitatea Madrid, cu ajutor de până la 150 euro pentru inlocuirea vechiului aparat cu unul mai eficient si cu performante mai mari, pentru a reduce un 31% consum de gaz.

În mai puțin de o lună de la publicarea în Monitorul Oficial Regional (BOCM) din 14 octombrie , Ministerul Mediului, Locuințe și agricultură a primit mai mult de 2.350 cereri pentru a beneficia la această linie de granturi. Până acum s-au comis 350.82 euro, 14,40% din cele 5 milioane de euro disponibile pentru acest program. Ajutorul poate fi solicitat până la 31 martie anul viitor sau prin intermediul site-ului https://renovecalderasindividuales.fenercom.com/.

Acest plan, pe lângă cazane, are în vedere subvenții de până la 128 euro pentru înlocuirea încălzitoarelor etanșe cu NOx scăzut (oxid de azot). Ambele beneficii sunt limitate la maximum 31% din valoarea eligibilă cost (fără TVA) care include prețul dispozitivului, materialele și manopera.

Sursa: Comunitatea Madrid – Comunitatea Madrid demarează o campanie de informare cu recomandări pentru utilizarea sigură și eficientă a cazanelor pe gaz