#Madrid –

Consiliul de conducere al Comunității Madrid a aprobat astăzi noul contract pentru administrarea reședinței și a Centrului de zi Mirasierra care îngrijește persoanele vârstnice dependente. Investiția totalizează peste 12,7 milioane de euro pentru perioada 2024 – 2026 și reprezintă o creștere cu 23% a finanțării acesteia.

Această resursă are în total 279 de locuri, împărțite în 220 pentru rezidenți, 45 corespunzătoare Centrului de zi și 14 pentru opțiunea de răgaz familial. În plus, se adaugă și opțiunea de a putea îngriji utilizatorii dependenți afectați de Alzheimer de la vârsta de 55 de ani.

Acest nou contract se alătură celor deja aprobate recent de Executivul regional și care se remarcă prin creșterea prețului alocat fiecărui loc în reședințe administrate indirect. În plus, se adaugă obiectivului de a continua îmbunătățirea serviciului în aceste resurse și încorporarea de noi criterii de calitate, pentru adaptarea la modelul de îngrijire centrată pe persoană.

Astfel, au fost aprobate recent creșteri ale investițiilor publice în reședințele Ensanche de Vallecas, Peñuelas, Isabel La Católica și Centrul Alzheimer al Fundației Reina Sofía, situat în capitala Madridului; Parque de los Frailes de Leganés, Reședința pentru bătrâni afectați de Alzheimer din Getafe; Centrul de îngrijire pentru persoanele în vârstă dependente din Las Vegas, din Ciempozuelos sau Centrul pentru vârstnici cu tulburări de comportament din El Berrueco.

Sursa: Comunitatea Madrid – Comunitatea Madrid crește investițiile cu 23% pentru îngrijirea persoanelor vârstnice dependente din reședința Mirasierra