Astăzi a avut loc Sesiunea Ordinară a Plenului Municipal al Consiliului Local Arganda del Rey corespunzătoare lunii martie. Într-o pauză a ședinței plenare, la ușa Primăriei a fost ținut un minut de reculegere în memoria victimelor violenței de gen.

În cadrul ședinței, voturile în favoarea PSOE, PP și Ciudadanos, precum și abținerile Vox și ale Consilierului Neatribuit, au aprobat studiul de fezabilitate al contractului de concesiune pentru colectarea și transportul deșeurilor textile și de încălțăminte în Arganda del Rey, astfel dispunând începerea procedurilor de deschidere a dosarului de contract.

Consilierul pentru Servicii Locale și Întreținere, María Jesús Ruiz de Gauna, a explicat că acest nou contract urmărește „optimizarea serviciului prestat, calitatea și disponibilitatea acestuia; promovează eficiența costurilor fără a submina atingerea calității și disponibilității, încercând să obțină performanțe maxime; și optimizarea acordării diferitelor servicii și realizarea obiectivelor de reciclare”.

Ruiz de Gauna a explicat că „acest nou contract va avea o durată de 5 ani, cu o investiție preconizată de 57.230 euro, inclusiv un investiție pentru achiziționarea și furnizarea containerelor necesare pentru înlocuirea celor existente în prezent, precum și a celor necesare pentru eliminarea stocului ales, și înlocuirea acelor containere care se află în stare proastă”. „Contractul este încadrat în canoane riguroase de calitate și de aceea va beneficia fără îndoială tuturor cetățenilor”, a conchis consilierul.

Cu singura abținere a Vox, a respins cererea societății Servicios Funerarios Funemadrid SA, însărcinată cu prestarea serviciilor pompei funebre și a cimitirelor municipale, de majorare a prețului acestor servicii cu 5,5%. În unanimitate, a fost aprobată numirea șefului de unitate al Direcției Servicii Orașene în calitate de responsabil cu contractul de concesiune de servicii pentru gestionarea iluminatului public și posturilor de transformare.

Biblioteca din La Poveda va fi redenumită Biblioteca Municipală „Almudena Grandes”, după ce propunerea prezentată a fost aprobată cu voturile în favoarea PSOE, Ciudadanos și consilierul neatribuit și voturile împotrivă ale PP și Vox.

Propunerea comună a PSOE, PP, Ciudadanos și a consilierului nenumit privind aprobarea manifestului pregătit de Consiliul Femeilor Arganda del Rey pentru a comemora Ziua Internațională a Femeii a fost votată împotriva doar de Vox.

În regim de urgență, a fost aprobată o moțiune comună a PSOE, PP, Ciudadanos și Vox în sprijinul poporului ucrainean și o condamnare fermă a atacului Rusiei, cu singura abținere a consilierului neatribuit.

Propunerea PSOE privind participarea acestui Consiliu Local la Pactul pentru Sănătatea tuturor și a tuturor din Comunitatea Madrid a fost aprobată cu voturile pentru PSOE, PP, Cetățeni și Consilierul Neatribuit și singurul vot împotrivă. Vox.

Moțiunea prezentată de Partidul Popular, cu amendament al PSOE, privind îmbunătățirea infrastructurii de telecomunicații din municipiul nostru a fost aprobată în unanimitate.

În același mod, moțiunea cetățenilor a mers în unanimitate pentru a îndemna Comunitatea Madrid să adopte măsuri care să garanteze integrarea persoanelor cu Tulburări din spectrul autist (TSA) pe tot parcursul vieții și însoțirea rudelor acestora.

Propunerea Vox pentru ca argandenii să primească informații actualizate cu privire la suma încasată prin taxa suplimentară a „Planului Sanea” și scopul căruia i-au fost dedicate aceste fonduri a primit și sprijinul întregului plen.

În sfârșit, moțiunea consilierului neatribuit, Clotilde Cuéllar, cu amendament din partea PSOE, privind măsurile de îmbunătățire a sprijinului acordat persoanelor cu TSA din localitate, extinsă și la cartierul cu alte nevoi speciale sau specifice, a fost aprobată și votează în favoarea tuturor grupurilor.

Sursa: Plenul Municipal face primii pasi pentru un nou contract pt. colectarea si transportul deseurilor textile si incaltaminte | Primăria Arganda